[ markalauskas @ 26.03.2006. 23:19 ] @
| Da li je instalacija xp-a na laptopu ista kao na desktopu? da li postoje neke razlike (prednosti i mane)? Da li se laptop ponasa potpuno isto kao i desktop sto se tice instalacije xp-a? A sto se tice pirata?
Treba da dobijem laptop pa ako imate neki savet u vezi instalacije... |
[ Miroslav Jeftić @ 27.03.2006. 08:01 ] @
Ne vidim zašto bi bilo razlike između instalacije OS-a na desktopu ili laptopu - svakako je u pitanju jedan te isti operativni sistem. Naravno, o pirateriji ne može biti vođena diskusija ovde, tako da će svaki eventualni savet koji se toga tiče biti izbrisan.
[ savanah @ 27.03.2006. 17:54 ] @
kod nas uz kupljeni laptop dobijas tzv. Oem verziju dzabe, kao i neki skraceni office, nortona, nera i neki multimedijalne aplikacije. to vazi ako kupujes siemens-ov laptop. pretpostavljam da je slicno i kod drugih brendova.sto se tice instalacije nemas nikakve razlike, osim sto s laptopom mozes da setas po stanu. lol
[ Tosaxxx @ 28.03.2006. 01:45 ] @
Sve je isto kod instalacije na lap-topu u i na desktop racunarima... Verovatno ce ti Win XP prepoznati sve drivere, osim mozda za graficku... Jedino sto mozes da uradis da ga ubrzas je da malo cackas po windows registry-u i servisima... Naravno to nemoj raditi bez nekoga ko se stvarno razume... @savanah Pa lepo je to, samo sto bih ja sam da instaliram sta ja hocu a ne da dobijem vec instalirano ko zna sta...
[Ovu poruku je menjao Tosaxxx dana 28.03.2006. u 02:46 GMT+1]
[ Zoran Rodic @ 28.03.2006. 12:42 ] @
Nema nikakve veze
Bitno je jedino da pronadjes odgovarajuce drajvere za taj model
toga barem ima i nije problem
Mada, mislim da ce windoze to sve lepo prepoznati
Uglavnom, ne sekiraj se
[ markalauskas @ 29.03.2006. 23:24 ] @
Citat: samo sto bih ja sam da instaliram sta ja hocu a ne da dobijem vec instalirano ko zna sta...
Ono sto sam hteo da saznam je u stvari da li win koji dobijem sa laptopom mogu lepo da obrisem tj. formatiram disk i instaliram ono sto ja hocu (u pitanju je noviji model)? Hardver koji je unutar laptopa podrzava sve funkcije(softver) kao i na desktopu?
[ Tosaxxx @ 30.03.2006. 01:50 ] @
Naravno da mozes, slobodno to uradi... Instaliraj sta ti je volja... Pozz
Edit: Uklonjen neozbiljni deo komentara.
[Ovu poruku je menjao Bryan Fury dana 30.03.2006. u 08:12 GMT+1]
[ sofrenic @ 30.03.2006. 19:59 ] @
Moj IBM ima funkciju Rapid Recovery koju kada se ukaže potreba aktiviram dok računar boot-a i vršim formatiranje HD i ponovnu instalaciju istog.
Ustvari kada to uradim on se sam očisti i ponovo sve instalira pa nemam potrebu za klasičnim postupkom jer na njemu postoji skrivena particija sa svim što mu je zato potrebno..
Ono što mene interesuje je to kako da zadržim sve update Windowsa XP koje sam do sada pokupio, a da ih ne izgubim prilikom formatiranja HD?
Da li postoji neki skriveni folder gde se nalaze instalacioni programi od tih update-ova ili nešto slično?
[ Miroslav Jeftić @ 30.03.2006. 21:26 ] @
To pitanje je postavljano više puta čak i u poslednjih par dana; prelistaj malo teme i pogledaj u top temi faq, obavezno za početnike.
[ sofrenic @ 31.03.2006. 19:45 ] @
Daj mi link ako si upućen (a vidim da jesi) na kojem ću pronaći konkretno ono što me interesuje.
Hvala.
[ sofrenic @ 31.03.2006. 20:10 ] @
Evo pronašao sam mesto gde bi trebalo da imam update-ove C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\
ali ja ovde imam samo 3MB podataka znači nemam ništa (instalacioni service pack 2 sam zauzima preko 50 mb zaboravio sam tačno koliki je).
Ako je ovo sve što se može izvući onda je sav trud uzaludan. :(
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|