[ HighSpot @ 28.03.2006. 09:13 ] @
Inace sam radio u InDesign-u 2, ali posto svaki covijek hoce bolje i novije programe tako sam i ja instalirao InDesign CS.
Sve je bilo ok dok nisam trebao sadržaj stranice staviti na manji format. Normalno kao i u dvojci selektirao sam cijelu stranicu, grupirao i stavio misa na kut layouta i lagano ga smanjujem. On je odradio posao ali mi nije smanjio font tako da se opet sve rucno mora samnjivati. Sigurno postoji negdje u programu u opcijama neka kvacica koju treba stavit da se to ne bi dogadalo ali koja i gdje?
Molim pomozite
[ dule 4 @ 28.03.2006. 11:40 ] @
Probaj sa Layout Adjustment u Layout izborniku u InD CS
[ henrik @ 28.03.2006. 11:57 ] @
Preferences/Text/Adjust Text Attributes When Scaling
[ HighSpot @ 28.03.2006. 14:34 ] @
Probao i ništa. Font u okvirima se ne smanjuje skupa sa ostalim. Jedino što je priblizno tome ali baš nije precizno i malo ide na jetra je u : Object/Transform/Scale/ makne se kvacica sa scale content i onda polako samaras po postotcima.
Sve mi se cini da ova naprednija verzija InDesigna i nije toliko napredna.
Da li ste sigurni da to kod vas radi?
Napravite dva tekstna okvira i napisite nesto u njima. Selektirajte ih, grupirajte pa onda polako sa misem na cosku smnjujte.
Uspjeh je samo onda kad se tekst smanjuje skupa sa okvirom.
[ henrik @ 28.03.2006. 22:33 ] @
Ne radi kada koristiš Selection tool; lupi S za Scale, i onda ih smanji isto tako, držeći Shift.
[ HighSpot @ 29.03.2006. 06:29 ] @
E covjeve. Za ovo sam ti ostao duzan. Zamisli, a cijelu sam noć na poslu sve ponovo radio u dvojci. Dodem ujutro u 7 doma i procitam tvoj post i vidim da stvarno radi.
Hvala, hvala i jos jednom hvala