Koliko ja vidim problem je zapravo ciste C++ prirode. :) Upisivanje iz TEdit komponente u fajl je cisto C++ stvar, jer se radi o tome da se AnsiString, koji se moze "pretumbati" u obican string "strpa" u neku datoteku, sto je kao sto rekoh cista C++ stvar. Kad vec imas string, onda prosto otvoris "izlaznu fajl-struju" ( :))) obozavam nase prevode ) i prosto sadrzaj tog stringa posaljes direktno u tu struju...
Sto se tice izdrade kalkulatora - prosto kreiraj tastere kalkulatora i u njihove obradjivace dogadjaja ubaci potrebnu "logiku". - Kad se klikne na "1" u edit boks kalkulatora se na kraj stringa doda karakter "1", slicno za ostale brojeve. Kad god se pritisne nekakav operator, recimo "+" ili "-" onda taj operator stavis na stek, a trenutni sadrzaj edit boksa pretvoris u broj i stavis takodje na STEK (iskoristi STDC++ std::stack sablon kontejner).
Nazalost, ipak treba malo teorije da bi se napravio kakav-takav, funkcionalan kalkulator.
Ako zelite, ja mogu da napisem tekst kako napisati obican kalkulator u C++, s tim da ja ne bih koristio Borland C++ Builder (VCL), vec FLTK (
http://www.fltk.org) . GUI nije bitan ovde koliko je bitno imati dobru koncepciju, i osmisliti dobro samu aplikaciju, ma koliko bila trivijalna...