[ dr ZiDoo @ 16.07.2001. 22:15 ] @
E negdje sam cuo da ima neki unix koji staje na samo jednu disketu....!??!!?
Nestp mi to puno sumljivo (nemoguce skoro) pa da provjerim jesam ja to sanjo ?
[ Ivand @ 16.07.2001. 23:07 ] @
verovanto mislis na nesto kao QNX
QNX je unix-oliki sistem koji je kao demo
napakovan na jednu disketu
i sadrzi GUI kao WEB browser dial-up menager
text editor i jos par stvari !
[ dr ZiDoo @ 17.07.2001. 10:57 ] @
E to buraz to mi treba...
De mi reci valjal to skidat ... ???
[ Vojislav Milunovic @ 17.07.2001. 13:47 ] @
www.qnx.com

imas i darkstar Linux od Gorana Gajica:
http://tesla.rcub.bg.ac.yu/~ggajic/pub/darkstar/
[ kajla @ 17.07.2001. 17:06 ] @
Ja imam neki mini-linux koji staje isto na jednu disketu.

poz.
[ Gojko Vujovic @ 17.07.2001. 17:19 ] @
Postoji oko 20 linux distribucija koje pakuju na jednu-dve diskete.
Ali mucenje je to uglavnom bespotrebno..
[ kajla @ 17.07.2001. 18:16 ] @
Nego zanima mene dali bi mogao tu linux distribuciju od 1.44Mb da instaliram na 386 na 20MHz za 8Mb RAM-a ali da neradi previse sporo.
Samo da napomenem da na toj 386-tici imam WIN 3.11 for Workgroups i on radi onako, ne previse sporo.

poz.
[ dr ZiDoo @ 17.07.2001. 21:12 ] @
kao sto predator rece http://tesla.rcub.bg.ac.yu/~ggajic/pub/darkstar/procitajme.txt

tamo imas sve kaze da dura na 386 za 4 mb :P pozd
[ dr ZiDoo @ 17.07.2001. 21:22 ] @
E gojko aj bogati budi ljubazan pa mi navedi par unixa ili unixolikih sistema koji staju na disketu dve a imaju X
[ zakic @ 17.07.2001. 22:49 ] @
Tesko ces naci tako nesto (mozda gresim ispravite me ako je tako). A i mnogo trazis brate, sta ce ti X na 386. Ili sto ne postavis CD na tu tvoju masinu instaliraj Slack, QNX ili tako nesto i probaj da podesis X, pa onda kad sve lepo podesis vrati CD na staro mesto.
[ Gojko Vujovic @ 18.07.2001. 01:44 ] @
To su neke minimalističe distribucije i dolaze bez X-a naravno. I gcc-a i ostalih veelikih stvari.
[ dr ZiDoo @ 18.07.2001. 08:53 ] @
Demo qnx dolazi na jednoj disketi i ima X, ima browser sa ugradjen HTML 3.11 standardom, ppp za konektovanje takodje iz X-a koji je jednostavan kao pasulj, disk explorer (ili kako vec?) text editro... sve to u X-u i na disketi koju gurnes u 368 sa 8mb rama i to je to... kompletan se ucita u ram i radi...
[ leka @ 18.07.2001. 09:23 ] @
Linux je uvek mogao, moze i moci ce da stane na disketu!
[ MoHicAn @ 18.07.2001. 11:31 ] @
Citat:
dr ZiDoo je napisao:
Demo qnx dolazi na jednoj disketi i ima X, ima browser sa ugradjen HTML 3.11 standardom, ppp za konektovanje takodje iz X-a koji je jednostavan kao pasulj, disk explorer (ili kako vec?) text editro... sve to u X-u i na disketi koju gurnes u 368 sa 8mb rama i to je to... kompletan se ucita u ram i radi...

To nije X !!!
uz demo qnx disk
ide demo photongui
tj osakacena verzija photon gui-a !!!
koji nema nikakve veze sa X-om
ama bash nikakve !!!
[ Vojislav Milunovic @ 18.07.2001. 11:32 ] @
Eh sad, treba napraviti taj Linux na jednoj disketi...za to treba znanje i dosta rada
[ Gojko Vujovic @ 18.07.2001. 14:06 ] @
Citat:
dr ZiDoo je napisao:

Kakav crni X pa to je photon i to demo verzija sto dobijes na toj disketi !!
A uz to je stabilniji i brzi od X-a :)
[ UnderGround @ 18.07.2001. 15:23 ] @
i sasvim pristojno izgleda
[ dr ZiDoo @ 19.07.2001. 13:54 ] @
e...
ma cim ja vidim misa i dialog to je meni X

hvala na objasnjenju
[ LimitMan @ 22.07.2001. 11:43 ] @
A zasto svi kada se pomene linux zamisljaju neko jako graficko okruzenje i odmah se hvataju za X "kao pijan za plot" ?... LInux kao linux nema nikakve veze veze dali ce ili nece da ima X ... (moj kucni rachunar ima X ali ga palim samo da odigram koju igru sa kartama) ...linux kao linux sigurno staje na disketu pod uslovom da ima zImage kernel a ne bzImage, koji je obichno veci od 1.44 Mb (pokusajte da napravite zImage a da natrpate sve moguce gluposti u kernel .. ) inache ovako linux sa svoim direktorijumima koji su bprazni staje na disketu (bar shto se tiche slackware-a ... njega i imam na jednoj disketi) ...
[ LimitMan @ 22.07.2001. 11:46 ] @
Citat:
LimitMan je napisao:
A zasto svi kada se pomene linux zamisljaju neko jako graficko okruzenje i odmah se hvataju za X "kao pijan za plot" ?... LInux kao linux nema nikakve veze veze dali ce ili nece da ima X

blah blah blah ...
ne chitam bash svako slovo
linux, unix ... uglavnom isto mishljenje ;] vazhno je da je *nix :]
[ MoHicAn @ 22.07.2001. 13:55 ] @
Citat:
LimitMan je napisao:
A zasto svi kada se pomene linux zamisljaju neko jako graficko okruzenje i odmah se hvataju za X "kao pijan za plot" ?... LInux kao linux nema nikakve veze veze dali ce ili nece da ima X ... (moj kucni rachunar ima X ali ga palim samo da odigram koju igru sa kartama) ...linux kao linux sigurno staje na disketu pod uslovom da ima zImage kernel a ne bzImage, koji je obichno veci od 1.44 Mb (pokusajte da napravite zImage a da natrpate sve moguce gluposti u kernel .. ) inache ovako linux sa svoim direktorijumima koji su bprazni staje na disketu (bar shto se tiche slackware-a ... njega i imam na jednoj disketi) ...

Da si ti meni ovaj hm ziv ovaj hm zdrav

moj bzImage je 800 kb !!!!

a onaj mrva loodak je bijo napravio i bzImage od 400 kb il tako nesto
......

elem
malo selektivnije kompailiraj kernel
......... tipa make menuconfig itd itd ...
!!!
[ LimitMan @ 22.07.2001. 19:55 ] @
Citat:
MoHicAn je napisao:
Da si ti meni ovaj hm ziv ovaj hm zdrav

moj bzImage je 800 kb !!!!

Pa nisam ja napisao da je bzImage OBAVEZNO veci od 1.44 ... vec OBICHNO ;] Inache na jednom serveru sam i ja uradeo bzImage od 650 Kb .. :] Uglavnom sada si i ti sam dokazao da linux ide na disketu :-))) Samo ne znam tachno shta sve mozhe da radi ... Moj sluzhi u sluchaju da se s**be hard a lilo delay = 0 + root sifra zaboravljena ... tako da uradim e2fsck sa diskete ....
Poz ;]
[ alex @ 03.10.2003. 16:58 ] @
Citat:
MoHicAn:

Wow, to je toliko komplikovano izvesti da se coveku mora dati cigara..
[ dr ZiDoo @ 03.10.2003. 17:22 ] @
Joooj divi mene i posta, lolz lolz lolz... unix na jednoj disketi! Pazi nivo znanja!!! joj junuksu moj od prije 2 godine ;)
[ valajbeg @ 03.10.2003. 23:35 ] @
http://start.linux.org.ba/distribucije/spisak.htm

evo poveceg spiska... Linux Distib..