[ CallMeSaMaster @ 29.03.2006. 13:37 ] @
Imam sledeci problem: Koristio sam .NET studio 2003 i Framework 1.0.....(nije ni bitno) i cijeli moj sajt je radio koreketno i zadovoljavajuce. Zatim sam promijenio Framework na 1.1 i od jednom naredba Server.Transfer("string") vise nije radila kako treba.To je bug od microsoft-a to sam vidio na official site od msdn. Zatim sam nasao da kao zamjena za tu naredbu moze da se koristi Response.Redirect("string").Sada stvari rade opet normalno medjutim u mnogim objasnjenjima nisam bas razumio u cemu je razlika, koje itekako ima. Moje pitanje: Da li neko moze da mi objasni u cemu je zapravo razlika?Cini mi se da se radi oko PostBack koncepta ali ne mogu bas to da sazvacem onako kako microsoft to objasnjava. Da li ove dvije naredbe rade sve isto(ama bas sve)?- Jer sitnice su nekad veoma bitne. Desilo mi se sada da ova nova naredba radi dobro ali u lijevom dnu stranice ima comment "Done but with errors-sa onim bijednim trokuticem"-sto prije naravno nije bilo. Dali postoji jos neka druga,mozda bolja naredba osim Response.redirect? Hvala svima na odgovorima ali samo nemojte da me redirect na msdn i microsoft:) [Ovu poruku je menjao CallMeSaMaster dana 29.03.2006. u 14:39 GMT+1] |