[ Miloš Baić @ 30.03.2006. 13:57 ] @
Naime, na mom računaru, AMD XP 2000+ procesor (32 bit) i dva modula ram memorije (256MB i 128MB DDR), instalacija Slackware-a 10.2 sa kernelom 2.4 prođe bez ikakvih problema. Znači, u onom delu oko podešavanja bootloader-a, Lilo, postavim da se instalira u MBR, bez pravljenja boot diskete. Pošto imam dva OS, Linux i WinXP, to lepo funkcioniše, uvek me pita koji ću OS, čak sam i sliku postavio koju sam želeo... Znači, kod mene to lepo radi... E, sad, taj isti Slack sam instalirao na drugoj mašini( Sempron 64bit 2600+, koliko se sećam, 512MB RAM-a, Abit Motherboard), znači, jači računar od mog. Instalacija je tekla lepo do momenta podešavanja Lilo bootloader-a?! Tad mi nije prihvatio da se upiše u MBR, nego je trebala varijanta preko floppy-ja pa kad se instalira da se uđe u linux na osnovu boot diskete. E, onda kad uđeš, podesiš već šta treba da se podesi i napravi se kao i kod mene.... Znači, ako neko može da objasni, zašto na nekim računarima se Lilo namesti bez boot diskete, a na nekim može i bez nje, automatski, kao što je slučaj kod mene? P.S. Nadam se da sam uspeo objasniti u čemu je problem... |