[ dejan_su @ 31.03.2006. 16:29 ] @
Zanima me malo razlika izmedju ova 2, sta se vise trazi? Najvise me zanima da li se asp moze hostovati na linuxu???
[ SmilieBG @ 31.03.2006. 18:53 ] @
trazi se vise ono sto treba :)
Ima posla za oba.

ASP je koliko ja znam portovan na linuxu, ali tako nespretno, da 20% ASP-a radi. Jednostavno ASP nije pisan za linux, vec za windows, a ta dva imaju drugaciju arhitekturu...

Poz,
Sale
[ z@re @ 08.04.2006. 00:48 ] @
PHP je i dalje dominantan skripting jezik na www-u, mainly zbog LAMP solucije koja je besplatna. LAMP - Linux, Apache, MySQL, PHP...Potpuno besplatan softver za operativni sistem, web server, skripting jezik i bazu podataka. Tako da vecina hostova primarno koristi ovu soluciju, jer im je besplatna.

S druge strane, ASP i ASP.NET su dominantni na intranetima, kod ASP.NETa je odlicno sta ga mozes pisat u kojem god .NET jeziku hoces. Standardno, tu je i interoperabilnost izmedju Microsoftovih proizvoda, dakle izmedju Windows Servera, IIS-a, ASP.NET/ASP-a i MSSQL-a. I jos integracija svih tih tehnologija pod jedan development enviroment donosi lakocu developinga, odrzavanja i debbuginga aplikacija.

Ali, PHP je portabilniji, brzi, i ima vise UNIXaski pristup stvarima, sta se meni, subjektivno vise svidja.

Uglavnom...odredis polje rada, i uzmes ono sta ti treba. Po meni, nije uopce problem naucit ni jedno ni drugo. Ako mozes oboje, onda je pun pogodak.
[ Count Zero @ 08.04.2006. 08:51 ] @
Pogledaj u forumu "Oglasi", pa ćeš videti potražnju za jednim i drugim.