[ msway1 @ 01.04.2006. 13:52 ] @
Firma u kojoj radim ima 2 domena kod Eunet-a Primopredaja meilova ide preko naseg lokalnog mail servera - Mail Daemon 6.8.4. na NT4, dialup vezom. Sobzirom da meilovi stizu direktno preko domena nisam u mogucnosti da ih pregledam, po potrebi, pre skidanja. Recimo ako nam stize prevelik mail da mogu da ga pregledam i uklonim, a ne da ga preuzmem. Zbog toga hocu preko teh. podrske Euneta da preusmerim mailove sa domena na e-mail koji imamo kod njih [email protected] i onda mogu da koristim njihov webmail gde su mi mailovi dostupni. Poznato mi je da treba da podesim mdaemon da skida postu sa tog maila: Setup / DamainPOP mail collection / Account / DomainPOP host properties / Enable DomainPOP mail collection engine Za host name or IP stavim pop3.eunet.yu; Logon name i Password. Konekcija je vec podesena i ne menjam je. Takodje mi je poznato da teba podesiti mdaemon (a i ne mora) da sve mailove salje na isti taj mail sa koga skidas postu pa ce sa tog maila provajder postu da prosledjuje dalje – a to je: Setup / Primary domain / ISP or smart host properties overim Send every outbound email massage to this host. Za Domain name upisem: smtp.eunet.yu E sad, moje pitanje je da li je ovo dobro i da li treba jos nesto podesavati jer ne bih voleo da mi teh. podrska euneta prosledi mailove na e-mail adresu a ja ne mogu da je preuzmem na lokalni mail server i onda napravim frku u firmi posto vecina poslovnih kontakata se obavlja preko mailova i ne smem da napravim zastoj. Hvala |