[ marko1985 @ 03.04.2006. 13:39 ] @
Radim u jednoj firmi kao tehnički urednik, tj. na crtanju i prelomu strana, obradi fotki itd...Mislim da se u računare razumem više od prosečnog korisnika pa sam stoga došao u jednu raspravu sa system administratorom u firmi. Evo o čemu je reč: Ovih dana on isprobava satelitski telefon i pokušava da ostvari internet vezu preko njega. Uređaj se sastoji od telefona i neke table, antene, koja prima signal. Minimalan kvalitet signala mora da bude 53 (nečega) da bi ova konekcija uopšte mogla da se ostvari. On nikako ne može da pređe 45 i namešta antenu satima iako u njenoj blizini u radijusu od 2 m ne sme da se bilo ko nalazi (tako piše na anteni). Inače firma ima 2Mb link ka provajderu koji koristi internet resurse i Verata i Telekoma. Tačnije Verat je primarni , a ako on pukne prelazi se na Telekom. Moje pitanje je: ČEMU SATELITSKI TELEFON ????? DA LI POSTOJI IKAKVA ŠANSA DA CELA DRŽAVA NEMA INTERNET I DA JE ONDA POTREBNO KORIŠĆENJE TOG SATELITSKOG TELEFONA ? DA LI TELEKOM ILI VERAT IMAJU VEĆ NEKE SATELITSKE LINKOVE ILI ONI SAMO KORISTE BUDEMPEŠTU ZA PRISTUP INTERNETU, TJ DA LI JE NIKO OD PROVAJDERA KOJI NAM OBEZBEĐUJE INTERNET NE KORISTI SATELITSKI LINK ? Pokušao sam da nađem odgovor na moje pitanje na forumua, ali nisam našao tako da Vas molim da mi ovo malo objasnite. Voleo bih da znam Hvala unapred |