[ tupito @ 03.04.2006. 14:00 ] @
pravim toolbox za Matlab/Simulink a njegov glavni deo je S-function. S-Function je u stvari dll napravljen u VC++ koji Matlab poziva(exportuje jednu funkciju koju matlab poziva), i sve radi fenomenalno dok koristim debug verziju runtime library (/MDd). Medjutim kad prebacim u release verziju (/MD), simulacija puca i Matllab mi govori da je ovaj moj nesrecni dll napravio "segmentation violation" a to u sustini znaci pristup nealociranoj memoriji, e sad ako je moja programerska greska, po nekom mom rezonovanju , onda bi trebalo da puca i sa debug verzijom. A sto mi je najcudnije ja stavim release verziju runtime library , i sve to debugujem iz VC++ simulacija ne puca i sve radi kako treba ,a ako odmax posle pokrenem ctrl F5 lili ti "start without debugiing" smiulacija puca, tako da i ako je u pitanju neka moja greska nema sanse da otkrijem gde je(inace moj dll ima 30 000 linja).A probao sam sa vise verzija matlab-a i isto se desava. Da li neko mozda ima neku ideju sta bi to moglo da bude , i kako to da resim? A drugo pitanje je u vezi sa debug verzijom runtime library da li je ona sporija i koliko od release verzije? jer to je ono sto je meni najvaznije . EDIT: ne koristim nista fancy sem STL-a [Ovu poruku je menjao tupito dana 03.04.2006. u 16:04 GMT+1] |