[ tox master @ 04.04.2006. 00:16 ] @
pozdrav interesuje me da li je neko imao iskustva sa stavljanjem na isti krov ili bolje receno na istu cev-nosac antenu za wireless i antenu za 2m amaterski opseg? konkretno imam 3d korner i planiram u skorije vrenme da stavim gp antenu za 144 mhz pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa ove dve stvari? ovako kako sam zamislio i kako mi najbolje odgovara gp bi bila oko 0.5-1 m iznad 3d na istoj cevi. posto imam neko odredjeno znanje iz oblasti radiotehnike mislim da bi moglo da pravi probleme wirelessu cak mozda i da preoptereti ulaz wireless kartice i da narodski receno "sprzi je".a to bas ne bi voleo da se desi. inace snaga na 144 mhz bi bila 5w za pocetak. a razlog zasto mislim da moglo da bude problema je sto sam video kod jednog prijatelja koji isto ima 2m da cim ide u predaju na tv mu je crna slika sve vreme dok je stanica na predaji.e sad ima veze sigurno sto je tv opseg prilicno blizu 2m u odnosu na wireless ali...ipak sam sumnjicav.jer ipak kad 5w uspe da zagusi tuner u tv do kraja sta bi bilo sa wireless karticom koja pretpostavljam ima jos osetljiviji ulaz od tv tunera. ako neko ima iskustva sa ovim neka javi. pozdrav |