[ master037 @ 04.04.2006. 14:41 ] @
Ovako, Na racunaru na kome sam radio u Delphi-u, program se pokrece bez problema (van Delphi IDE)-a, ali kad taj isti program prebacim na neki drugi racunar koji nema instaliran Delphi, e onda program jednostavno nece ni da se pokrene... Ovaj problem je nevezan za to da li se koriste baze, ili je u pitanju najobicniji program. Odnosno do sada koliko sam uspeo da skapiram, kada se u programu koriste neke komponente van standardnih, onda jednostavo trazi verovatno taj package da bude prisutan i na klijentskoj machini.. e sad.. kako ja da skapiram koje sve package trazi program i na koji nacin da i njih distribuiram sa programom. Probao sam instal shield expres for delphi i on odradi posao sto se tice BDE-a, ali shto se tice drugih stavki onda ne.. a skroz je bezveze da instaliram delphi svuda gde treba da se koristi taj program hehe .. Ajde ako neko ima ideju kako to da resim neka postuje ovde, a na zahtev mogu da posaljem primer programa koji funkcionishe sa instaliranim delphiem, ali van toga ne... pozdrav!!!! |