[ Zeromicin @ 04.04.2006. 19:12 ] @
Yo!

Evo jedan mali problem, ako neko moze da pomogne....

Situacija je sledeca:

Postoji

Workgroup#1: INFORMATIKA sa nekoliko umrezenih racunara...

Workgroup#2: ADMINISTRACIJA sa nekoliko umrezenih racunara...

Potrebno je da sa SAMO SA JEDNOG racunara iz WG#1 mogu da pristupam deljenim

resursima (Folderi i Stampaci) u WG#2, ali tako da ostali racunari iz WG#2

nemogu da pristupaju...

Kako da podesim taj racunar?

Tnx.

[ Miroslav Jeftić @ 04.04.2006. 20:53 ] @
Kako je konfigurisana mreža (ruteri, svičevi, server)? Koje su IP adrese tih dveju grupa?
[ Zeromicin @ 04.04.2006. 21:42 ] @
WG#1: je povezana uz pomoc switch-a, 192.168.0.xxx, 255.255.255.0 WG#2: je povezana uy pomoc switch-a, 192.168.1.xxx, 255.255.255.0 WG#1 i WG#2 su medjusobno povezane uz pomoc spomenutih switcheva (uplink-a). Sto se tice IP-ova nije problem da se zamene ukoliko je to potrebno...

[Shadowed: obrisan nepotreban citat.]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 05.04.2006. u 14:41 GMT+1]
[ Seyokiller @ 04.04.2006. 23:35 ] @
Ja ti mogu dati sledeci predlog nadam se da ce ti pomoci
Odaberes racunar sa kojeg zelis da pristupas sharing folderima ili printerima nije bitno
Promenis mu naziv Workgroup-a u onaj koji tebi treba (administracija) restart racunara i to je to i normalno ako ga sistem ne prepozna na novoj mrezi moras promeniti IP adrese (ali naravno zapamti prethodne IP adrese) sa starom workgroup-om
Eh kada sve skines i isprintas sto ti treba ti ponovo preimenujes na staru Workgroup i restart racunara i to je to. Sutra kad dodjes na posao opet si svoj na svojoj radnoj grupi

[ Miroslav Jeftić @ 05.04.2006. 09:03 ] @
Hm... to bi tako moglo ako mu treba samo jedanput, ali bi bilo veoma komplikovano ako mu treba stalno. Možeš probati i ovako (nisam trenutno u stanju da isprobam ovo, pa ne znam ni da li će ti raditi, ali možeš da probaš ): Na Properties od mrežne kartice računara koji ima IP recimo 192.168.0.x idi na TCP/IP properties, Advanced i u prozoru "IP adresses" dodaj 192.168.1.x (subnet isti). Pa onda vidi da li možeš s njega da pristupiš deljenim folderima i štampačima; verovatno da deljene foldere nećeš videti u My Network Places, ali moguće da ćeš moći da im pristupiš preko net share-a.

[Ovu poruku je menjao Bryan Fury dana 05.04.2006. u 10:08 GMT+1]
[ Zeromicin @ 05.04.2006. 09:14 ] @
 U sustini tako sam i radim, ali ako mi stalno treba nesto :( ..... Treba mi neko trajno resenje...
Citat:
Seyokiller wrote in message news:[email protected]...Ja ti mogu dati sledeci predlog nadam se da ce ti pomoci
Odaberes racunar sa kojeg zelis da pristupas sharing folderima ili printerima nije bitno
Promenis mu naziv Workgroup-a u onaj koji tebi treba (administracija) restart racunara i to je to i normalno ako ga sistem ne prepozna na novoj mrezi moras promeniti IP adrese (ali naravno zapamti prethodne IP adrese) sa starom workgroup-om
Eh kada sve skines i isprintas sto ti treba ti ponovo preimenujes na staru Workgroup i restart racunara i to je to. Sutra kad dodjes na posao opet si svoj na svojoj radnoj grupi :)

----
www.seyokiller.cjb.net
--
http://www.elitesecurity.org/poruka/1104881
[ Zeromicin @ 06.04.2006. 17:27 ] @
 Probao sam predlozeno resenje, ali nije uspelo... :(
Citat:
Bryan Fury wrote in message news:[email protected]...Hm... to bi tako moglo ako mu treba samo jedanput, ali bi bilo veoma komplikovano ako mu treba stalno. Možeš probati i ovako (nisam trenutno u stanju da isprobam ovo, pa ne znam ni da li će ti raditi, ali možeš da probaš :)): Na Properties od mrežne kartice računara koji ima IP recimo 192.168.0.x idi na TCP/IP properties, Advanced i u prozoru "IP adresses" dodaj 192.168.1.x (subnet isti). Pa onda vidi da li možeš s njega da pristupiš deljenim folderima i štampačima; verovatno da deljene foldere nećeš videti u My Network Places, ali moguće da ćeš moći da im pristupiš preko net share-a. [Ovu poruku je menjao Bryan Fury dana 05.04.2006. u 10:08 GMT+1]
----
http://www.proverbum.com/
--
http://www.elitesecurity.org/poruka/1105098