[ Filmaker @ 05.04.2006. 11:32 ] @
U nekom nazovimo blizem periodu planiram kupovinu dSLR-a. Pocetnik sam koji marljivo uci i poterban mi je savet u kom smeru da razmisljam. Dilema je izmedju D200 i 30D. Da vam olaksam za savete i preporuke, reci cu u ukratko sta mi je ovako bez probe privlacno: 30D - manji i laksi - manji sum na visokim iso vrednostima (kvalitet na 3200 asa je za aplauz) - ulaganje u objektive zbog zelje za kupovinom 5D u nekom daljem periodu :-) D200 - realniji kolor - bolja izrada - 10 mp Dodatno pitanje su objektivi. Hteo bih da dobijem kvalitet fotografije ne manji od onog koji dobijam objektivom Pro1. Kakvi su kit objektivi koji idu uz njih? Ako su kvaliteta poput 350D i D70, onda bih uzeo samo telo i dokupio kvalitetnije objektive. Nemam pojma ni o osnovnim stvarima, tipa koja marka odgovara kojoj firmi, kao i da li se nekom kompromisnim zoom varijantom moze dobiti dobar kvalitet i sirokog i normalnog i tele dela, ili je neophodno za takav kvalitet imati vise objektiva...? Da li postoji takav objektiv koji ima i macro deo, ili macro mora biti zasebni? Jos jedno razmisljanje i pitanje. Da li je mozda pametnije da idem na varijantu jeftinijeg tela a ono sto preostane da ulozim u skuplji i kvalitetniji objektiv. Konkretno, ako se recimo odlucim za 30D, da li bi mozda bilo pametnije da se spustim na 350D, a da preostali novac ulozim u objektiv(e). Konfor u radu bi bio pretpostavljam na strani 30D i jeftinije optike, ali me zanima kojom bi od ove dve varijante dobio bolji tehnicki kvalitet fotografija? Postavio sam mnogo pitanja. Nadam se da su smislena, odnosno da nisam previse lupao gluposti... :-) Unapred hvala za odgovore. |