[ BoX-rs @ 05.04.2006. 22:40 ] @
Da li AP moze simultano da radi na razlicitim brzinama?Recimo sa jednim klijentom na 1 Mb/s sa drugim na 5 Mb/s sa trecim na 11 Mb/s itd... ili se sve svodi na brzinu najsporijeg klijenta.Ako moze koji AP ,posto AP baziran na Intersil Prismu 2.5 kojeg ja koristim radi na brzini najsporijeg klijenta i katastrofalno rusi performanse mreze
[ broker @ 06.04.2006. 08:53 ] @
U principu AP pokusava da sa svakim klijentom radi na njgovoj brzini ali u praksi se to uglavnom svodi na usporenje protoka svih korsinika.
[ warlord @ 07.04.2006. 19:18 ] @
Citat:
BoX-rs: Ako moze koji AP ,posto AP baziran na Intersil Prismu 2.5 kojeg ja koristim radi na brzini najsporijeg klijenta i katastrofalno rusi performanse mreze

Zar nije jednostavnije popraviti signal kod klijenata nego mijenjati pristupnu tacku ?
[ BoX-rs @ 08.04.2006. 20:59 ] @
Citat:
Zar nije jednostavnije popraviti signal kod klijenata nego mijenjati pristupnu tacku ?

Nisam ni namjeravao mjenjati AP.Moje pitanje je jasno "da li postoji chipset koji moze istovremeno da radi na razlicitim brzinama".Znam da je najlakse popraviti signal kod klijenata,ali sta kada klijent nije u mogucnosti da ima odredjen nivo signala da bi se uspostavila konekcija na 11 Mb/s , recimo da je udaljen nekih 10 km
[ zoran @ 09.04.2006. 00:31 ] @
Ne znam koliko je tačno , ali evo pa pročitaj http://www.zgwireless.net/show.php?page=442
[ buljko @ 09.04.2006. 00:43 ] @
Citat:
BoX-rs: "da li postoji chipset koji moze istovremeno da radi na razlicitim brzinama"

Ne moze se istovremeno raditi sa dva korisnika!!! Prema tome, ogranicavajuci faktor je kvalitet veze sa nekim korisnikom i svaki korisnik sa slabom vezom (protokom ) narusava kvalitet mreze! I sam multiplex nije sinonim za istovremeni rad vise korisnika!