[ mii @ 05.04.2006. 22:52 ] @
Pozdrav svima
imam aplikaciju koja pored unosa ostalih podataka unosi i vrijeme (sati i minuti npr 21:30) automatski pri unosu,dio koda gdje se to unosi je:

OleDbParameter pTime = new OleDbParameter("@Time",OleDbType.Date,5);
pTime.Value = DateTime.Today.TimeOfDay ;
cmd.Parameters.Add(pTime);

uzgred koristim Access bazu ,format zapise u njoj je short time. greska koja javlja je:
Object must implement IConvertible.

ostali dio koda je OK,
predpostavljam da se ne poklapa sa formatom zapisa u bazi???
kako da rijesim ovo?

[ vanhulio @ 06.04.2006. 00:39 ] @
TimeOfDay vraća TimeSpan obj.

Probaj sa DateTime.Now, ako ti odgovara, on vraća full vreme dan, mesec, godina, sate...
[ mii @ 06.04.2006. 08:54 ] @
Meni treba samo vrijeme,jer imam jedan textbox gdje unosim datum ,a drugi tj ovaj mi treba za vrijeme tako da mogu posle da filtriram po datumu i vremenu
[ dusans @ 06.04.2006. 09:05 ] @
DateTime.Today.TimeOfDay je tipa TimeSpan koji ne implementira IConvertible pa samim tim se ne može automatski konvertovati i upisati u parametar koji je tipa OleDbType.Date i zato ti javlja grešku.
Tebi su polja u bazi Date/Time i tu moraš upisivati datum zajedno sa vremenom u njih, ne može se kao vrednost upisati samo vreme.
Sad ako imaš dva TextBox-a jedan za datu a drugi za vreme bi verovatno bilo bolje da kombinuješ njihove vrednosti i upišeš ih u jedno polje a posle kod filtriranja ignorišeš datumski odnosno vremenski deo. Isto tako, može da ostaviš u dva polja pa da u prvom polju koristiš samo datumski deo a u drugom samo vremenski deo podatka.
Pozdrav!
[ mii @ 06.04.2006. 17:14 ] @
Dusane hvala,
ali ne znam kako da ignorisem datum u zapisu u tabeli koji ima i datum i vrijeme a da uzmem samo vrijeme?

ovako izgleda moj sql zapis:
"SELECT * FROM Mie"+
" Where Datum >=#"+Request.Form["txtDate"]+"# AND"+
" Time1>='"+TextBox1.Text+"' AND"+
" Datum <=#"+Request.Form["txtDate1"]+"# AND"+
" Time1<='"+TextBox2.Text+"'";
[ dusans @ 06.04.2006. 20:10 ] @
Pogledaj DatePart funkciju u Access-u, ako ti ona ne radi posao ili ne možeš da se snađeš onda potraži odgovor ili postavi pitanje na Access forumu,
pošto je upit vezan za konkretnu bazu tj. Access.