[ Buckobas @ 06.04.2006. 22:41 ] @
kupio sam pre dva meseca knjigu C++ za linux od Jesse liberty i David B. Horvath ali njh dvojica u knjizi ne navode koji od programa su editori a koji kompajleri .Inace radim i ucim u Mandrivi 10.1 sa KDE standardne verzije za ovu mandrivu. Ukoliko sam duplirao pitanje uputite me na odgovor u ovom forumu. Inace knjiga mi se cini dosta dobrom,mada mi je jedina zamerka sto nisu objasnili koji od programa se koriste. Hvala unapred
[ Buffy @ 06.04.2006. 23:00 ] @
kwrite, gedit -editori
gcc -kompajler
Pozdrav
[ lowlife @ 06.04.2006. 23:09 ] @
Pozdrav!

Za Linux ide naravno kompjler gcc(GNU C Compiler) i odgovarajuce verzije za c++ - nesto kao standard, a editora imas pocev od kwrite, kate pa do veoma lagodnog IDE-a u KDevelop-u koji sigurno postoji i kod tebe - bar mislim da bi trebalo - moze da ti pomogne kasnije kad budes pravio glomaznije stvari jer dopunjuje pisanje koda i omogucava da pratis bolje kod - neki kazu Visual studio za Linux.
[ Buckobas @ 06.04.2006. 23:18 ] @
> Hvala puno probam pa se javljam
[ Dragi Tata @ 07.04.2006. 13:05 ] @
Citat:
lowlife: pa do veoma lagodnog IDE-a u KDevelop-u koji sigurno postoji i kod tebe - bar mislim da bi trebalo - moze da ti pomogne kasnije kad budes pravio glomaznije stvari jer dopunjuje pisanje koda i omogucava da pratis bolje kod - neki kazu Visual studio za Linux.

Porediti KDevelop sa VS-om nema nikakvog smisla. KDevelop za najobičniji "hello world" napravi gomilu fajlova, pa se svaki čas nešto "zbuni" i onda mora da se kuca "configure" iz komandne linije.

Za C++ razvoj pod *nix sistemima preporučujem ili emacs ili vim. Moj izbor je vim.
[ nekoko @ 07.04.2006. 14:40 ] @
Ja na Linuxu koristim Anjutu ili obican kedit, zavisi od velicine projekta.
[ Buffy @ 08.04.2006. 00:49 ] @
ja i na Winu i i na Linu koristim MinGW Developer Studio.
Preporucujem ga svima za manje projekte, dok za vece sumnjam da bi odgovarao.