[ DzoA @ 07.04.2006. 09:55 ] @
Napisati program kojim se niz vrednosti :1,2,3,4 ... ,n*n upisuje spiralno u matricu u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu.Na primer, za n=4 dobija se : 10 9 8 7 11 2 1 6 12 3 4 5 13 14 15 16 e ja sam sad nesto pokusavao da napravim: Code: #include <stdio.h> int matrica [50][50]; void main() { int n,j,i,k,p,m,q,s; void desnolevo(); void levodesno(); void goredole(); void dolegore(); printf("unesi dimenziju matrice:\n"); scanf("%d",&n); m=n*n; p=-1; k=0; i=n; j=n; q=n; s=n-1; while(m!=0){ desnolevo(n,k,p,i,j,m); dolegore(n,k,p,i,j,m); k++; levodesno(n,k,s,i,j,m); goredole(n,k,s,i,j,m); s--; } } void desnolevo(int n,int k,int p,int i, int j,int m) { for (;p!=n-k;i--); { matrica[i][j]=m; m--; } } void dolegore(int n,int k,int p,int i, int j,int m) { for (;p!=n-k;j--) { matrica[i][j]=m; m--; } } void levodesno(int n,int k,int s,int i, int j,int m) { for (;s!=n-k;i++) { matrica[i][j]=m; m--; } } void desnolevo(int n,int k,int s,int i, int j,int m) { for (;s!=n-k;j++) { matrica[i][j]=m; m--; } } Znam da ovo moze dosta elegantnije ali me zanima kad bismo radili na ovaj nacin gde trebaju pokazivaci i zasto mi se javlja problem oko funkcija: "function does not take 6 parameters" 6 parametara sam uneo istog tipa... sta nije u redu?? |