[ Poskok @ 08.04.2006. 11:42 ] @
kako mogu napraviti metodu i implementirati je u formu? Imam KalulacijaForm DataSet je - ulazRobeDataSet1 Tablice u ulazRobeDataSet1 - UlazRobe (Parent table) sa primarnim ključem= kolona "BrojRacuna" (int) >>RelationShip between this two table>> i UlazArtikala (child table) nema primarni ključ// kolona "RedniBroj" (int) -vezana sa ključem iz tablice UlazRobe U tablici "UlazRobe" imam kolonu "IznosRabata" i to polje je na KalkulacijaForm( IznosRabataTextBoX) treba mi: kada učitavam formu kalkulacija ili mijenjam vrijednost u dataGridu, da mi izračuna sumu kolone "IznosRabata" i upiše u IznosRabataTextBox svaku posebno za svaku kalkulaciju po rednom broju i na kraju da to zapiše u Tablicu UlazRobe probao sam ovo Code: ali mi ovo vraća ukupni iznos iz svih kalkulacijaprivate void iznosRabataTextBox_TextChanged_1(object sender, EventArgs e) { decimal SumaRabata = 0; foreach (DataRow row in ulazRobeDataSet1.UlazArtikala) { SumaRabata += Convert.ToDecimal(row["IznosRabata"]); } iznosRabataTextBox.Text = SumaRabata.ToString(); } |