[ naumgr @ 08.04.2006. 12:32 ] @
| Od Telekoma sam uzeo Leased line, al oni su instalirali modem sa V35 interfejsom i dali mi blok od 32 IP adresa i dalje moram sam da se snalazim jer nemaju vise rutera na zalihama. Jedino sto sam uspeo da nadjem je CISCO 1005 al nemam iskustva oko setiranja. Zamolio bi nekoga za pomoc oko setiranja.
Unapred Hvala,
Pozdrav |
[ Gojko Vujovic @ 08.04.2006. 12:43 ] @
Trebalo bi da ima klasičan IOS, tako da je postupak:
1. uključiš ga u struju
2. povežeš cisco konzolni kabl sa jedne strane na console port rutera a sa druge strane neki serijski terminal ili PC
3. uloguješ se (trebalo bi da znaš password, ili moraš da radiš password recovery)
4. pregledaš trenutnu konfiguraciju, vidiš šta fali ili obrišeš ako ima viška, setuješ adrese, snimiš konfiguraciju, resetuješ ruter, povežeš interfejse i vidiš da li sve to radi kao što očekuješ
Druga opcija je da nađeš nekoga ko je to već radio i platiš podešavanje, što je bezbolnije ako do sada nisi imao iskustva sa konfigurisanjem rutera.
Kreni, pa javi gde je zapelo.
[ naumgr @ 08.04.2006. 13:14 ] @
Povezao sam se sa konzolnim kablom i uradio password recovery (nisam znao stari password). Uspeo sam i da setiram IP adresu na njemu koja ce biti GW za ostale IP adrese u mrezi. Sad mogu da mu pristupim i preko telneta, al sam zapeo oko ubacivanja transf. IP adresa koje sam dobio od telekoma: X.X.X.253 za moj ruter i njihova X.X.X.254/255.255.255.252.
[ markom @ 08.04.2006. 13:25 ] @
Treba da konfigurišeš NAT. Na ovom forumu smo više puta odgovarali na slična pitanja - potraži malo.
Marko.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.