[ stargazer @ 09.04.2006. 22:17 ] @
ja nisam nešto previše dobar u radu sa GDI APIjem, ali potrebno mi je da nacrtam nešto nebulozno na prozoru i probao sam ovako neki kod pri obrade WM_PAINT poruke Code: PAINTSTRUCT ps; BeginPaint(hWnd, &ps); // prvo pravim MemDC i izabiram pen i brush u njega HDC hMemDC = CreateCompatibleDC(ps.hdc); LOGBRUSH lb = {BS_SOLID, RGB(0,0,128), 0L}; HBRUSH brush = CreateBrushIndirect(&lb); HBRUSH oldB = (HBRUSH)SelectObject(hMemDC, brush); LOGPEN lp = {PS_SOLID, -MulDiv(4, GetDeviceCaps(hMemDC, LOGPIXELSX), 72), RGB(0,0,128)}; HPEN pen = CreatePenIndirect(&lp); HPEN oldP = (HPEN)SelectObject(hMemDC, pen); // ovde crtam nešto Rectangle(hMemDC, 5, 5, 10, 10); Rectangle(hMemDC, 10, 10, 10, 10); // sada bih hteo to da prekopiram na HDC mog prozora BitBlt(ps.hdc, 0, 0, 20, 20, hMemDC, 0, 0, SRCCOPY); // ovde oslobađam gore zauzete resurse //... EndPaint(hWnd, &ps); kao što rekoh, ja ne znam dobro GDI, pa ako bi neko mogao da mi pomogne i kaže zašto ovaj kod ne radi, jer se ništa ne icrta na prozoru hvala |