[ Sandra_G @ 10.04.2006. 10:18 ] @
Imam neku putanju, npr.

\\server\folder\

Kada to ucitam u string, dobijam sledece:

\\\\server\\folder\\ , zbog escape karaktera - i to je OK.

Kako da dobijem ono prvo? Poenta je u tome sto ja treba to da prosledim kao argument nekoj aplikaciji preko ProcessStartInfo. Posto je prosledjujem u ovom drugom obliku, kada se u toj aplikaciji doda @ ispred svega toga, dobije se djubre:

@"\\\\server\\folder\\"

Kako da iz \\\\server\\folder\\ dobijem \\server\folder\ ??????

[ Count Zero @ 10.04.2006. 11:19 ] @
A da pri učitavanju u string staviš @? Npr.

Code:
string s = @"\\server\folder";
[ sale83 @ 10.04.2006. 11:25 ] @
Oces da sredis \\\\server\\folder\\ i da dobijes \\server\folder\ ??

C#
Code:

string myString;
string NewString;
myString = "\\\\server\\folder\\";

NewString = myString.Replace("\\","\");

MessageBox.Show(NewString)

VB.NET

Code:

Dim myString As String
        Dim NewString As String
        myString = "\\\\server\\folder\\"
        NewString = myString.Replace("\\", "\")
        MessageBox.Show(NewString)

[Ovu poruku je menjao sale83 dana 10.04.2006. u 12:28 GMT+1]
[ mmix @ 10.04.2006. 11:43 ] @
Citat:
Sandra_G: Kako da dobijem ono prvo? Poenta je u tome sto ja treba to da prosledim kao argument nekoj aplikaciji preko ProcessStartInfo. Posto je prosledjujem u ovom drugom obliku, kada se u toj aplikaciji doda @ ispred svega toga, dobije se djubre:

Ako sama deklarises taj string u kodu (tj. string folder = @"\\server\\folder\\"; ), ne bi verovala koliko je jednostavan odgovor Samo nemoj da stavis @ kad deklarises string. C# ce escape-ovati string i \\ treirtati kao \. @ je uputstvo kompajleru da ne konvertuje escape sekvence i \ tretira kao najobicniji znak.

E sad, ako u samoj varijabli imas taj string "\\\\server\\folder\\", to mi je veoma cudno da uopste moze da se desi (sem da sama ubacis @"\\\\server\\folder\\" kao vrednost stringa) jer nijedan API poziv nece vratiti takav string. Kako znas da je taj string u varijabli? Ako si gledala u Evaluate ili Watch, onda je sve ok, posto ova dva prozora prikazuju string u escaped formatu (tj \ u stringu se vidi kao \\)