[ matijag @ 10.04.2006. 11:31 ] @
Pozdrav!

Nase poduzece ima u Sloveniji ADSL liniju. A sada, kad otvaramo poduzece i u Pancevu, zelimo, da bi i tamo stavili ADSL liniju i onda koristili VPN povezavu izmedu Srbije i Slovenije.

Tako da me zanima, koji je najbolji i najsigurniji internet / ADSL provajder u Srbiji odnosno Pancevu.

Za sada sam zainteresiran za BeotelNET ali nisam još siguran u to.

Vasa iskustva i savijeti su stvarno dobrodošli!

Matija
[ Salko Dinamitas @ 10.04.2006. 12:29 ] @
Najbolje da posaljes mail Telekomu ([email protected]) i da ih pitas kako stoje stvari. Zvanicno u Pancevu nema ADSL-a ali za firme bi trebalo da ga bude plus bi ADSL mogao da uzmes direktno od Telekoma.
[ Gojko Vujovic @ 10.04.2006. 12:38 ] @
Telekom za sada zvanično ne nudi ADSL u Pančevu. Možete se raspitati o drugim vidovima povezivanja dok ADSL ne postane dostupan (leased line, wireless, ...).
[ matijag @ 10.04.2006. 12:53 ] @
Uff.

Poslao sam mail na Telekom tako da ocekujem njihov odgovor. Pozvao sam i dva ISP-ja u Srbiji in obojica su mi rekli isto kao Gojko. Tako da nisam optimist.

[ MyWay @ 10.04.2006. 13:06 ] @
Citat:
matijag: Uff.

Poslao sam mail na Telekom tako da ocekujem njihov odgovor.

Na koju mail adresu?
Jesi li probao da popuniš online zahtev?
[ Gojko Vujovic @ 10.04.2006. 14:13 ] @
Jeste li sigurni da vam odgovara asimetričan link za potrebe VPN-a?

U takvim situacijama su obično i potrebe za uplinkom veće, pa bi vam verovatno trebao simetričan link.
[ matijag @ 11.04.2006. 07:08 ] @
U Sloveniji nema problema z VPNom preko asimetricne linije (ADSL). Ja sam 2 godini radio za jedno softversko firmu i uvjek smo koristili ili ADSL ili double ISDN (128kbit) za VPN ili remote povezavu sa klientima koji su imali probleme i uvjek je delovalo odlicno. Tako da mislim, da je ADSL OK. Ali bi svakako bilo bolje, da bi bandwidth bio veci (u Sloveniji mozes naruciti bandwidth do 12 Mbit a mozda i vise, a najmanji ADSL bandwidth obicno je 1Mbit).
[ matijag @ 11.04.2006. 07:27 ] @
Imam jos dve pitanji (nisu o ADSL-u)

Mozes li u Pancevu naruciti kabelski internet? I koji ponudnik to nudi? (SBB?)

pctel --> hvala za odgovor. brišem ovaj dio poruke (da ne bi bilo problema).

[Ovu poruku je menjao matijag dana 11.04.2006. u 11:19 GMT+1]
[ g@rfild @ 13.04.2006. 10:16 ] @
Citat:
Mozes li u Pancevu naruciti kabelski internet? I koji ponudnik to nudi? (SBB?)

Mislim da ne a za sbb nisam siguran proveri. Neki od provajdera u svojim ponudama nude
kablovski ali to je ustvari wireless samo su korisnici u LANu povezani kablovima