[ cukezr @ 10.04.2006. 15:34 ] @
Pre neki dan mi je hard poceo da lupa i nakon toga je sve otislo u... Na adresi http://www.geocities.com/cukezr/hitachideskstar40.avi sam postavio snimak kako radi (ne radi). Molim vas da skinete i pogledate video (1MB), pa ukoliko znate u cemu je problem da mi javite sta mi je ciniti sa njim. Uz pomoc GetDataBack sam uspeo da vratim nesto podataka, ali samo dok ne pocne da lupa. Naime, kada ga ukljucim (stavljam ga na extern-i rack na USB) on pocne da lupa i da skljoca (najbolje se vidi na videu) i tek kada se smiri, ja ga prikljucim na USB. Nekad ga nadje, a nekad ne. Naravno kao drive se ne vidi, vec samo u Disk Management-u. Kada sa GetDataBack citam celu particiju, redovno ne uspeva jer nakon odredjenog vremena zalupa i sve padne u vodu. Probao sam i da mu zadam deo klastera koji da cita, to je malo bolje, ali opet nema onih podataka koji meni trebaju. Potrebna mi je pomoc jer ne znam u cemu je tacno problem (mehanika, elektronika ili nesto trece). Hvala unapred svima koji ovo citaju i pomazu mi da problem resim!!! |