[ vivicav @ 11.04.2006. 22:28 ] @
Ima li ko ideju kako mogu promeniti naziv aplikacije koji stoji uz ikonicu u meniju telefona, kao i samu ikonicu koja je prikazana. Radi se o aplikaciji koja je instalirana, a ne o nekoj sisitemskoj, mada mislim da ako moze, moci ce u bilo kom slucaju. Pretpostavljam da FExplorer-om ili slicnim fajl menadzerom treba nesto modifikovati, samo sta i gde ??

[Ovu poruku je menjao vivicav dana 11.04.2006. u 23:29 GMT+1]
[ zoograf @ 12.04.2006. 06:01 ] @
Teme studio (verzija 1.2 )moze da napravi celu temu.A kako samo ikonicu ili samo drugačiji folder e to i mene zanima.
[ zoograf @ 12.04.2006. 06:06 ] @
Dopuna.Teme studio 1.2 sam video kod ortaka (prepravljen wallpaper.nivo signala i baterije...) a verziju 3.0 sam instalirao ali je mnogo zahtevna (1 Mb Rama na compu ) pa je to bilo pravo mučenje (imam 512 kb ) pa odustadoh.
[ vivicav @ 12.04.2006. 07:31 ] @
Uredu je to, mene interesuje da promenim i naziv koji je ispisan u menijima telefona za konkretnu aplikaciju i nece zavisiti od odabrane teme. Malo sam "prčkao" po telefonu i uspeo sam da "promenim" ikonicu na defaultnu (puzzle) tako sto sam u E:\System\Apps\imeAplikacije promenio naziv fajlu sa ekstenzijom .aif Sada jos da resim problem naziva aplikacije...
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 12.04.2006. 17:44 ] @
Citat:
zoograf: ...(1 Mb Rama na compu )...(imam 512 kb )


Misliš 1GB i 512MB?

Citat:
vivicav: Malo sam "prčkao" po telefonu i uspeo sam da "promenim" ikonicu na defaultnu (puzzle) tako sto sam u E:\System\Apps\imeAplikacije promenio naziv fajlu sa ekstenzijom .aif :) Sada jos da resim problem naziva aplikacije...


AIF je Application Information File kod Symbian OS-a. U njemu se nalazi putanja do ikonice. U njemu takođe ima i ime aplikacije, ali sama modifikacija tog imena menja ime na sekundarno (takođe predefinisano), ali takođe i sprečava aplikaciju da se pokrene. Biće da je problem u promenjenoj veličini AIF fajla. Otvori ga u Notepadu pa default ime zameni nekim sa istim brojem karaktera, pa vidi šta se dešava. Ako ni to ne uspe, onda se ime stvara preko .app fajla.
[ vivicav @ 12.04.2006. 22:12 ] @
Za sada nisam modifikovao sam AIF fajl, vec sam samo promenio njegovo ime tako sto sam dodao jos jedan karakter u naziv, pa samim tim je postao neupotrebljiv . Za sada aplikacija radi najnormalnije, samo sto je u meniju prikazana default ikonica umesto prave. Aplikacija jos uvek startuje normalno, kako iz menija tako i pokretannjem APP fajla direktno iz foldera u system\apps\ime aplikacije.
Zna li neko trik kako da pokrenem aplikaciju samo iz FExplorera pokretanjem APP fajla, a da se ujedno aplikacija ne vidi u meniju? Ovo je novo pitanje, ali bi za mene imalo isti efekat kao i pocetna ideja.
Probacu ujutru da pogledam sadrzaj AIF-a i vidim mogu li modifikovanjem sta postici.
[ zoograf @ 13.04.2006. 06:13 ] @
Da da 1 Gb i 512 Mb (izvinjavam se )
[ vivicav @ 13.04.2006. 09:58 ] @
Ništa nisam uspeo otvaranjem AIF fajla u tekst editoru. Ne vidim ništa smisleno jer to i nije txt fajl, tako da ga nisam mogao modifikovati. U međuvremenu sam probao istu stvar i sa još ponekom aplikacijom i kod nekih se promeni i naziv, dok kod nekih samo ikonica, što bi trebalo da znači da se u tim slučajevima naziv koji se ispisuje u meniju "vuče" iz APP fajla ili odnekud drugde.