[ FilaObrenovac @ 11.04.2006. 23:59 ] @
Zanima me da li nekako slicno kao i na reportu mogu da postavim redni broj i na formi pored svake stavke .... Hvala |
[ FilaObrenovac @ 11.04.2006. 23:59 ] @
[ Zidar @ 12.04.2006. 13:27 ] @
interesantno, isto pitanje potavio si pre nekoliko dana, i naravno dobio ogovor:
http://www.elitesecurity.org/tema/169551 :-) [ FilaObrenovac @ 12.04.2006. 20:02 ] @
da ali na reportu na formi nije isto bar koliko ja znam
[ Zidar @ 13.04.2006. 14:14 ] @
Dobro kazes, nije isto :-)
Moze i na formi, ali je znatno teze odraditi. Zavisi sta tacno pokusavas da uradis. Jedan od generalnih nacina je upotreba correlated subqueries. Za svaki red u record source za formu imas kolonu koje je subquery i zavisi od tog reda. Imas u bazi znanja negde primere correlated subqueries. Samo to moze da bude sporo a moguce je i da record source za formu postane non-updateable. Ima i drugih nacina, koji svi mod=gu da imaju prednosti i mane, zavisno od konkretne situacije koji mi ovde ne znamo. [ FilaObrenovac @ 15.04.2006. 22:10 ] @
Donekle shvatam ma ja samo pokusavam da svkoj stavci na kalkulaciji ili racunu dodelim redni broj a da to nije vezano za nekakav upis u tabeli ili slicno,napravim neki text box koji mi sluzi za to.Jako je tesko snaci se u kalkulaciji sa od 1000 mozda i 2000 stavki ako nemas redni broj jer jedino tako mozes da proveravas stavke na njoj preko rednog broja...
Pozdrav nadam se da sam bio malo jasniji [ mysybername @ 16.04.2006. 14:06 ] @
I mene isto ovo zanima, vec sam postavljao slicno pitanje, ali sam dobio samo poluodgovor. Ako neko moze da objasni bilo bi dobro jer izgleda da ima dosta zainteresovanih.
[ Zidar @ 17.04.2006. 15:20 ] @
Ako radis kalkulaciju i na izvornom dokumentu postoje redni brojevi, onda lepo unesi redne brojeve u bazu. Ako neki propustis na unosu - videce se rupa. Ako neki uneses dva puta, e to ne moze da se desi, jer ces da stavis da ti je RedniBroj deo Unique u okviru tblStavkeKalkulacije. Dakle, dve tabele tblKalkulacije (PK = KalkID) i tblStavkeKalkulacije (Unique Index = KalkID, RedniBroj). Redni broj na izvornoj kalkulaciji na neki nacin ukazuje na stavku, to je dakle podatak koji ces upotrebiti da konrtrolises sta si uneo u bazu. Kad zavrsis unos, odstampas sta si uneo u bazu, pa stavis na sto pored originalne kalkulacije i kontrolises red po red.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|