[ Floppy @ 14.04.2006. 20:46 ] @
Kako da promenim mesta item-a u ListBox-u?Recimo kao u winamp-u.....pokusavao sam da to uradim ali ne vredi.....unapred zahvalan.... |
[ Floppy @ 14.04.2006. 20:46 ] @
[ IvanBeograd @ 15.04.2006. 00:10 ] @
Probaj to da odradis sa onDragOver i onDragDrop event-om.Pozzz
[ Miloš Baić @ 15.04.2006. 02:44 ] @
Mene zanima u vezi TLIstBox-a, kako kad dodam u njega nekoliko mp3 pesama i (pustam ih pomocu TWindowsMediaPlayer1) da one idu jedna za drugom, po zavrsetku. I interesuje me kako da u TlistBox odradim next? Znaci, sa jedne na drugu pesmu, zaredom?!
[ morlic @ 15.04.2006. 09:50 ] @
TListBox.ItemIndex sadrzi indeks trenutno selektovane stavke u listbox-u.
Prva stavka na listi ima indeks 0, sledeca 1, i tako dalje. Ako nije nista selektovano onda je vrednost -1. Ako ovo polje postavis na neku vrednost listbox ce selektovati odgovarajucu stavku. Ako koristis TMediaPlayer onda imas OnNotify dogadjaj koji bi mogao da koristis za iniciranje prelaza po zavrsetku pesme. [ Miloš Baić @ 15.04.2006. 14:03 ] @
Citat: morlic: TListBox.ItemIndex sadrzi indeks trenutno selektovane stavke u listbox-u. Prva stavka na listi ima indeks 0, sledeca 1, i tako dalje. Ako nije nista selektovano onda je vrednost -1. Ako ovo polje postavis na neku vrednost listbox ce selektovati odgovarajucu stavku. Ok, ovo teoretski je jasno, ali vise bi mi pomoglo parce koda da vidim kako odraditi?! Citat: morlic: Ako koristis TMediaPlayer onda imas OnNotify dogadjaj koji bi mogao da koristis za iniciranje prelaza po zavrsetku pesme. Da, ima dogadjaj OnNewStream (TNotifyEvent), ali posto istrazujem tu komponentu parce koda bi mi resilo problem?! Znaci, pesme se ubacuju u TListBox, a pomocu: Code: WindowsMediaPlayer1.URL:=Edit1.Text; se pustaju, dok TEdit1 punim: Code: Edit1.Text:= ListBox1.Items[ListBox1.ItemIndex]; Dakle, kad se klikne na jednu pesmu u TListBox-u, prebacuje se u TEdit1, odakle TWindowsMediaPlayer1 to registruje kao URL i pusta pesmu?! Na taj nacin se u TEdit1 komponenti prikazuje trenutno aktivna pesma... P.S. da li ce program sa TWindowsMediaPlayer1 komponentom raditi na drugim masinamabez problema ili se uz program mora jos nesto isporuciti? [ IvanBeograd @ 16.04.2006. 11:39 ] @
TWindowsMediaPlayer1 mozes li da postujes neki link,ili da okacis tu komponentu ???
Hvala puno,pozzzzzzzzz Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|