[ Missundaztood @ 16.04.2006. 00:09 ] @
Kao prvo, nadam se da sam svoj problem dobro nazvao u naslovu teme, ako ne, bice jasnije iz price koja sledi. Dakle, imam web portal za tamo nesto bilo sta. I recimo, imam korisnike tog web portala. Neka su to Pera, Laza i Zika. Pera - Administrator Laza - Manager Zika - Normal User Sta je problem, odnosno kako postoci sledece: 1.1 Kad se uloguje Pera, vidi sve moguce resurce koje nudi web portal (recimo nekih 15 linkova, i 10 slika) 1.2 Kad se uloguje Laza, vidi samo neke delove web portala (10 linkova i 5 slika) 1.3 Kad se uloguje Zika, vidi jos manje sadrzaja portala (5 linkova i 3 slike) Dakle sta ja to treba da naucim da bih ovo mogao da resim? Trenutno problem resavam u JSP/Servlet tehnologiji i moram da priznam da je mučno odraditi ovako nesto. Skoro sam naleteo na JSF i na Struts knjige i čini mi se da oni jako olakšavaju pisanje web aplikacija. Pa me zanima, ako neko ima iskustva sa ovim tehnologijama ili sa ovim problemom da pomogne. Hvala. PS: Trenutno imam neko resenje koje radi sa bazom podataka, odnosno u tabelama postoje indikatori ko sme da pogleda neki link tj. kome ce se pojaviti neki link, medjutim problem nastaje kad treba da odredim ko sme da gleda koju stranicu portala??? Ako izdefinisem da se ne pojavljuje link ka nekoj stranici portala, niko ne sprecava korisnika da ukuca ime stranice u address bar i da mu se ta strana pojavi kao na primer Administratoru koji ima link ka toj strani. [Ovu poruku je menjao Missundaztood dana 16.04.2006. u 01:12 GMT+1] |