[ deki_bg @ 16.04.2006. 17:59 ] @
| Pozdrav,
Imam jedan text koji ima puno poglavnja i ja bi hteo da svako poglavnje stavim u posebno polje baze.
Poglavlja su lepo odvojena nazivima "1. poglavlje", "2. poglavlje" itd...
Tako da sam skapirao da bi f-ija trebala da uzme sve od ". poglavlje" do sledeceg i to da upise u bazu...
U bazu znam da upisem ali ne znam kako ovaj prvi deo da uradim?
Takodje kako i taj broj ispred tacke da prepozna?
Da li neko moze da pomogne? |
[ maddox @ 16.04.2006. 19:41 ] @
Hm, mozda sa strpos da nadjes prvo pojavljivanje stringa "1. poglavlje", a zatim da nadjes poziciju "2. poglavlje" i da izdvojis vrednos izmedju njih u neku promenjivu ili cnam niza, a mozes sve lepo da stavis u petlju, pa da ona sve izvrti sama i da ti na kraju vrati niz koji sadrzi sve sto ti treba i da posle to sve potrpas u bazu. Nemam pojma, a drugo po meni manje elegantno resenje je da ceo rad razbijes na reci i strpas u niz i da zatim trazis poglavlje, i da pocnes da dodajes u promenjivu clan po clan dok ne dodjes do sledeceg clana koji sadrzi string "poglavlje", ali ovo moze da bude opasno ako ti se negde u tekstu pominje poglavlje, morao bi da stavis neki uslov da se to ispita.
Da li neko mozda ima neko drugo resenje, ja ne mogu vise nicega da se setim?
[ Br@nkoR @ 16.04.2006. 21:02 ] @
Hmm... ajde da probam nešto
Code:
$string = "
sdf sdaf
sdf sdf 6743574
sadf
1. poglavlje
asdf sadf 1 sadgf asdggsadgga sdggg sdalk;fj s;ladgk ;sdg
5. poglavlje
sdag 2 sadg asdfg sadgasdg asdgg asgd
22. poglavlje
sa 3 df sdf sdaf sdf
30. poglavlje
sa 3 df sdf sdaf sdf";
$output = preg_split('/(\d*)\. poglavlje/s', $string, -1, PREG_SPLIT_DELIM_CAPTURE);
for($i=1; $i<count($output); $i++) {
if($i % 2) {
$id = $output[$i];
echo '<strong>Poglavlje:</strong> <span style="color: red;">'.$id.'</span><br />';
} else {
$text = $output[$i];
echo '<strong>Text:</strong> <span style="color: red;">'.$text.'</span><br /><br />';
}
}
[ Nemanja Avramović @ 16.04.2006. 21:02 ] @
Mozda da razbijes string sa explode() na izrazu ". poglavlje" pa da posle samo dobijene elemente array-a lepo formatiras?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.