[ godscrusher1990 @ 17.04.2006. 07:34 ] @
Please help.Sve sam pokusao cak i sa tim da iskljucim I\o greske ali ne uspeva.Ako neko zna zivot ce mi spasti |
[ godscrusher1990 @ 17.04.2006. 07:34 ] @
[ Nemanja Avramović @ 17.04.2006. 07:44 ] @
Obicnom rekurzijom... evo:
Code: Function MyRemoveDir(sDir : String) : Boolean; var iIndex : Integer; SearchRec : TSearchRec; sFileName : String; begin Result := False; sDir := sDir + '\*.*'; iIndex := FindFirst(sDir, faAnyFile, SearchRec); while iIndex = 0 do begin sFileName := ExtractFileDir(sDir)+'\'+SearchRec.Name; if SearchRec.Attr = faDirectory then begin if (SearchRec.Name <> '' ) and (SearchRec.Name <> '.') and (SearchRec.Name <> '..') then MyRemoveDir(sFileName); end else begin if SearchRec.Attr <> faArchive then FileSetAttr(sFileName, faArchive); if NOT DeleteFile(sFileName) then ShowMessage('Ne mogu da obrisem ' + sFileName); end; iIndex := FindNext(SearchRec); end; FindClose(SearchRec); RemoveDir(ExtractFileDir(sDir)); Result := True; end; A koristis ovako: Code: if NOT MyRemoveDir('D:\myDir') then ShowMessage('Ne mogu da obrisem folder!'); Srecno ![]() [ godscrusher1990 @ 23.04.2006. 23:03 ] @
Ljudi pravim sa jos jednim drugom file manager-a i zapeli smo kod kopiranja foldera, kopiranja fajlova(celog fajla, a ne samo sadrzaja). Ako neko moze da mi pomogne neka postavi kod ako mu nije tesko! Unapred hvala!!!
PS. Hvala za delete folder... [ Nemanja Avramović @ 24.04.2006. 08:34 ] @
Za kopiranje foldera mozes koristiti istu rekurziju, samo promeni ime funkcije i svuda gde imas funkciju za brisanje fajla/foldera, stavi kopiranje fajla odnosno kreiranje foldera. A ovo za kopiranje *celog* fajla a ne samo sadrzaja ne razumem.
[ godscrusher1990 @ 27.04.2006. 00:02 ] @
I kako bi ona izgledala(funkcija za kopiranje foldera sa fajlovima)?Kopiranje fajlova je veoma prosto koristio sam komandu CopyFile(sorce, destination, true).Unapred hvala!!!
[ Nemanja Avramović @ 27.04.2006. 18:09 ] @
Pa rekao sam ti vec:
Citat: JaHvram: Za kopiranje foldera mozes koristiti istu rekurziju, samo promeni ime funkcije i svuda gde imas funkciju za brisanje fajla/foldera, stavi kopiranje fajla odnosno kreiranje foldera. A ovo za kopiranje *celog* fajla a ne samo sadrzaja ne razumem. Izgledala bi slicno: Code: function CopyDir(source,dest:string):boolean; var ... begin ... if NOT CopyFileFile( ... ) then ShowMessage('Ne mogu da kopiram ' + sFileName); ... ForceDirectories(ExtractFileDir(sDir)); // valjda tako beshe func... Result := True; end; Ovo ti je pseudo-code ![]() ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|