[ slaven_pg @ 17.04.2006. 15:25 ] @
| Pozdrav grupi!
Da se na samom startu izvinem što postavljam pitanje koje je nekoliko puta do sada već postavljano, ali šta ću...
Prošao sam kroz tri, četiri odgovora i nikako da rješenja inplementiram na pravi način u moju bazu...
Dakle, da pređem na stvar... U bazi postoje (između ostalih i) tabele STAVKE (id_stavke, naziv, kolicina, cijena) i DJELOVI (id_dijela, naziv, cijena, kataloski broj).
Napravio sam subform (za obračun po RN) u kome su mi u tabelarnom obiku prikazani naziv, količina, cijena. Ono što mi predstavlja problem je to što kada odaberem neki konkretan naziv, u koloni cijena mi se (konkretna cijena za odabrani proizvod) ne prikaže... Probao sam sa 3-4 VB koda, ali izgleda da ne umijem da ih promijenim da budu korisni u mom slučaju...
Na početku sam rada u Accessu, pa imajte razumijevanja
[Ovu poruku je menjao slaven_pg dana 17.04.2006. u 16:27 GMT+1] |
[ nidisa @ 19.04.2006. 10:06 ] @
Kao prvo, koliko ja mogu da primjetim u obje tabele imas kolonu "Cijena". Da li je to bas potrebno? Obicno postoji samo jedna cijena (pojedinacnog) proizvoda i na kraju kada zavrsis unos dolazi ukupna cijena. Ako zelis da u racun bude ukljucen i rad tj. ruke majstora, mozes dodati "Rad po jedinici" sa odredjenom cijenom i to ukljuciti u konacnu cijenu. Ovako samo mozes zbuniti sebe i korisnike...
Drugo, subforma treba da bude takva da sifru proizvoda ukucavas u combobox ili textbox, a onda na AfterUpdate treba da popunis ostala polja. Mozes to raditi preko koda.
Ja sam to uradio preko query-ja i jednostavnije je. Trebas samo napraviti query takav da mozes i preko njega dodavati nove stavke u tabeli, onda ga povezes sa subformom i tada bi trebalo da prikazuje cijenu proizvoda nakon ukucane sifre (bar to kod mene radi bez problema...)
[Ovu poruku je menjao nidisa dana 19.04.2006. u 11:14 GMT+1]
[ tacka @ 20.04.2006. 20:28 ] @
u combobox za za source stavis query, a u polja pstavljas, 1 kolona sifra robe, 2 kolona naziv robe i u trecoj koloni postavis cenu.
u afterupdate comba stavis npr me!cena = me!combo1.column(2) (posto u prvoj je u prvoj koloni obicno sifra robe, a nju nestavljas da se vidi, pa ti je treca kolona u query ustvari druga)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.