[ Dušan @ 17.04.2006. 18:10 ] @
poz svima!
instalirao sam igru The Godfather!kada udjem u igru imam normalno ono new game itd.
hteo sam da slikam taj deo[print screen],medjutim kada pritisnem taj taster,izadjem iz igre,odem paste u paintu slika se ne pojavljuje!!sto!?
samo da napomenem,dok igram igru ne mogu da je miniziram,niti da izadjem na alt+f4!
sta da radim,kako da slikam,tj da uzmem neku sliku mnogo je dobra!trazio sam je po fajlovima od igrice...ali nema je!mislim da je to jedini nacin da je uzmem!kako?
unapred hvala
[ Slash-BL @ 17.04.2006. 18:28 ] @
Pogledaj da nemas negdje u igri pod opcijama za namjestanje komandi na tastaturi komandu "capture screen" ili "print screen", ako nema onda ti preostaje neki program koji je za tu namjenu. Mislim da i novije verzije frapsa to podrzavaju.
[ Danilo Cvjeticanin @ 17.04.2006. 18:30 ] @
Koji model tastature imas? Imao sam slican problem sa Neo-vom tastaturom jer je imala taster "office lock" i dok taj taster ne stisnem ne rade mi "print screen" "scrool lock" i "pause break". Mozda je do toga.
[ Dušan @ 17.04.2006. 18:51 ] @
koristim genius-ovu tastaturu i uopste nemam taj ofice lock!postoji li neki program!?mozda je ta igra "zakljucana"tj ne moze se slikati!
[ anon28907 @ 17.04.2006. 19:50 ] @
Mozda ScreenHunter ?
[ Milan Gligorijevic @ 17.04.2006. 20:30 ] @
Kad udjes u paint i ides paste sta se desi, nista ili ti da samo crnu sliku?
Ako je nista probaj Alt+Print Screen tako "uzimas" sliku aktivnog prozora.
Kad mi je ukljucen TV (tv katrica) i uradim Print Screen bude samo crna slika u paint-u

Mozda ti ovo bude zanimljivo.
Imas programa koji snimaju sta se desava na desktopu i prave video fajl.
[ Dušan @ 17.04.2006. 23:25 ] @
kao na primer....?
p.s.kada odem paste u paintu nista ne dobijam ni crno ni belo ostaje onako kako je!
[ VRKY @ 18.04.2006. 07:53 ] @
Pogledaj malo ovu temu http://www.elitesecurity.org/t...i-program-za-slikanje-desktopa
[ Dušan @ 18.04.2006. 12:00 ] @
probao sam i alt+print screen....ne moze!probacu sa ovim programom SnagIt pa cu vam javiti sta sam uradio!
p.s.kada pritisnem alt+print screen,samo mi malo zasece igra i to je to,kada udjem u paint,photoshop nemam paste uopste!
[ Go(R)@N @ 18.04.2006. 20:49 ] @
Uzmi demo verziju FRAPS programa, besplatna je i moze da slika desktop unutar 3D okruzenja, pravi video klip igre koju igras u trajanju od 30 sec. i da ti meri framerate.
Demo verzija pravi screenshot samo u .BMP formatu ali je mozes konvertovati posle u .JPEG u nekom drugom programu, video klipovi se snimaju u sirovi video i meni je 7 minuta snimanja zauzelo ~9 GB ali sam kasnije kroz Windows Movie Maker konvertovao na 70 MB
Sve sto trebas je da nakon instalacije pokrenes FRAPS minimanizujes ga u tray i pokrenes igru i pocnes slikanje.
Po defaultu za screenshot je komanda F10 (mislim da je, ja sam promenio na Num+)
Po defaultu za movie je komanda F9 (mislim da je, ja sam promenio na Num-) da se ne bi podudarale sa komandama iz igre.

Pozdrav!

EDIT:
Site:www.fraps.com

[Ovu poruku je menjao Go(R)@N dana 18.04.2006. u 21:58 GMT+1]
[ Dušan @ 19.04.2006. 01:04 ] @
e hvala vam puno,uspelo je!
pozdrav!
[ Dušan @ 19.04.2006. 20:23 ] @
skinuo gore navedeni program,i stavio ga u sistem try,i samo pritisnuo f10 kada sam usao u igru!ako nekome zapne nesto moze me kont.na pp[privatna poruka]
poz