[ nmilicevic @ 17.04.2006. 19:03 ] @
| Ovako pre neki dan sam stavio Ubuntu koji po mom misljenju i nije los i sad me zanima kako da kompajliram mplayer.
Mislim kada pokusam da ga kompajliram prijavi mi pogresnu gcc verziju. Skinuo sam sa neta stariju 3.4.6 verziju i kompajlirao je u /usr/local/gcc/3.4.6/ , e sad me zanima da li je moguce ostaviti obe verzije a da pri tom ja setovanjem nekog conf fila biram koja ce trenutno biti u upotrebi. |
[ nkrgovic @ 17.04.2006. 20:43 ] @
Citat: nmilicevic: Ovako pre neki dan sam stavio Ubuntu koji po mom misljenju i nije los i sad me zanima kako da kompajliram mplayer.
Mislim kada pokusam da ga kompajliram prijavi mi pogresnu gcc verziju. Skinuo sam sa neta stariju 3.4.6 verziju i kompajlirao je u /usr/local/gcc/3.4.6/ , e sad me zanima da li je moguce ostaviti obe verzije a da pri tom ja setovanjem nekog conf fila biram koja ce trenutno biti u upotrebi.
Generalno, vrlo je moguce imati vise verzija gcc-a. Ne treba ti config fajl, samo menjaj onaj koji pozivas (ako ti treba za autoconf/automake mozes expotovati CC , ili menjati PATH). C Runtime Library je isti za sve verzije i nezavistan (u narodu poznat kao glibc), a std c++ lib-ova mozes imati vise u ld_library_path-u, razlikuju se po verziji i imenu.
Odvojeno od toga, nije li ti bilo lakse da apt-get-ujes mplayer? :).
[ Tyler Durden @ 18.04.2006. 08:39 ] @
Probaj sa komandom gcc-config -l da vidis koje sve verzije imas instalirane na sistemu. Hm, ili je to samo u gentoo ima ova komanda izgleda..
[ Astral Projection @ 18.04.2006. 10:30 ] @
I meni je trebao gcc 3.4 na ubuntuu i fino sam nasao paket za ubuntu preko synaptica i radio mi je zajedno sa 3.3... kao sto ti nkrgovic rece, lakse ti je da odradis apt-get install mplayer ili ako bas neces to onda odradi apt-get install gcc3.4 :))
[ nmilicevic @ 18.04.2006. 13:37 ] @
Sto se tice apt-get pa nesto mi ne radi kako treba nije u stanju da pronadje ni jedan paket, nisam menjao standardne cs adrese, pa nije autoconfig vec kad kucam ./configure on mi izbaci bad gcc, da li moze pomoc oko adresa za apt-get za deb pakete?
Pa vise bi voleo da ga sam kompajliram nego da koristim vec gotove pakete.
Da li moze apt-get za gcc3.4 i ako vec imam 4.0.2?
Pomagajte treba mi hitno
[ Astral Projection @ 18.04.2006. 17:27 ] @
Citat: da li moze pomoc oko adresa za apt-get za deb pakete?
kucaj #apt-setup i dodaj sajt (http ili ftp) :)
[ nmilicevic @ 19.04.2006. 17:56 ] @
Ovako namestio sam apt-get i sad sljaka, skinuo sam gcc 3.4.5 i sad radi ok,ali kad sam isao da kompajliram mplayer i kucao ./configure --enable-gui dobio sam poruku da mi je za grafic rezim potreban X11 e sad posto sam nov u linuxu nisam siguran sta to znaci?
Koliko ja kapiram X11 library je neophodan za grafic mode znaci gnome ili KDE ili mozda gresim?
[ nmilicevic @ 21.04.2006. 20:04 ] @
Znaci ovako da ne bi pravio novu temu postavicu pitanje u ovoj:
Imam problem sa MPlayer-om tj. ne mogu sam da ga kompajliram kad otkucam ./configure --enable-gui --bindir=/usr/bin/ --prefix=/usr/local/ --enable-largefiles --enable-png --enable-win32 --enable-dshow --enable-qtx --enable-xanim --enable-real --enable-xvid --enable-x264 --enable-divx4linux --enable-xmms --enable-directx --enable-win32waveout --enable-debug=3 --with-codecsdir=/usr/local/lib/codecs/ --with-win32libdir=/usr/local/lib/codecs/ --with-livelibdir=/usr/local/lib/live/ on sve to zavrsi i ja krenem sa make, to potraje jedno 5min i onda stane i izbaci mi 2 greske koje ne znam koje su i tu staje.
E sad da li ja negde gresim u config-u?
[ Marko_R @ 22.04.2006. 20:34 ] @
Citat: nmilicevic: Ovako namestio sam apt-get i sad sljaka, skinuo sam gcc 3.4.5 i sad radi ok,ali kad sam isao da kompajliram mplayer i kucao ./configure --enable-gui dobio sam poruku da mi je za grafic rezim potreban X11 e sad posto sam nov u linuxu nisam siguran sta to znaci?
Koliko ja kapiram X11 library je neophodan za grafic mode znaci gnome ili KDE ili mozda gresim?
Da bi mogao da kompajliraš treba ti i dev za x11. To se zove x11-dev* ili xorg-dev* ili tako nešto.
[ nmilicevic @ 23.04.2006. 14:07 ] @
OK to sam znao i skinuo sam preko apt-get ali sad kad ga kompajliram, znaci idem ./configure i stvari koje sam vec napomenuo u prethodnom postu i to sve fino prodje ali kad krene sa make stane kod fila audio_out.h sa kojim nesto nije u redu.
Sta da radim?
[ Astral Projection @ 23.04.2006. 15:26 ] @
Probaj ./configure --help . Sta god ti je na [autodetect] preskoci. Instaliraj sa ./configure --enable-gui . Trebalo bi da ti sam prepozna sve. Mada kad ti vec radi apt probaj apt-get install mplayer
[ nmilicevic @ 23.04.2006. 17:59 ] @
Ma ovako sve vaznije aplikacije kompajliram sam, jer mislim da je tako bolje, ovo u vezi sa autodetect u redu,ali ne znam da li file audio_out.h ima veze sa enable-win32waveout? Jos nesto da li u prethodno opisanoj conf ima nekih suprotnosti koje ne idu zajedno?
[ nmilicevic @ 23.04.2006. 18:05 ] @
Ma ovako sve vaznije aplikacije kompajliram sam, jer mislim da je tako bolje, ovo u vezi sa autodetect u redu,ali ne znam da li file audio_out.h ima veze sa enable-win32waveout? Jos nesto da li u prethodno opisanoj conf ima nekih suprotnosti koje ne idu zajedno?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|