[ magicni @ 18.04.2006. 10:46 ] @
Doticni tv sa sasijom CUC5310 se stvarno cudno ponasa. Vlasnik kaze da se samo odjenom ugasio u st.by i da ga je tada ugasio i na mrezni prekidac pa ponovo upalio i tv je proradio ali vise nije reagovao na daljinski samo na rucne komande P+ P- i V+ V- . Sledeci dan se nije mogao upaliti ni na mrezni prekidac, svetli samo st.by.
Naponi su u redu, kada hladim TDA8214A tv proradi ponekad kada se pali na mrezni prekidac i tada ima redovnu sliku i ton rucne komande rade ali daljinski ne. Impulsi na SDA i SCL magistrali se menjaju kada pritiskam daljinski ali ne tako kao kada se pritiskaju rucne komande. Da napomenem kada tv radi ne moze se ni ugasiti na daljinski (daljinski je ispravan!). Da li moze biti do procesora (XC88604P) sto ne radi daljinski ili ima neka treca caka? Zamenom ic TDA8214A ja mislim da ce biti resen problem paljenja tv-a, jedino me zbunjuje daljinski! Da li vec neko imao takvu situaciju?
[ grandelektronik @ 18.04.2006. 22:01 ] @
Probaj da zamenis prijemnik na tv-u, par puta mi je to upalilo, kasnije sam te iste prijemnike probao u drugom aparatu i radili su, ne znam u čemu je fazon ali sam veliki prijemnik zamenio malim i proradio je daljinski.
[ p.cudic @ 19.04.2006. 00:29 ] @
Poslusaj @grandelektronik i probaj da zamenis prijemnik, ili samo diodu, ako je imas. Mada mislim da to nece puno pomoci. Neznam da li si ikako probao da tv dovedes u st.by (kad radi izvadis kabl iz uticnice, i vratis ga tako nazad, tako bi trebalo da ode u st.by) ako to radi menjaj i prekidac, verovatno je i on od upotrebe, ostecen, pa zato nece svaki put da startuje.
Pozdrav
[ Lalemajstormoler @ 19.04.2006. 01:56 ] @
Sumnjam na procesor,svi simptomi mi ukazuju na to.
[ magicni @ 19.04.2006. 15:47 ] @
Ok probacu redom savete, samo treba prvo da mi stigne TDA8214A pa da tv ponovo stavim na sto.
Javicu razvoj situacije.
[ p.cudic @ 20.04.2006. 07:27 ] @
Jesi li uspeo sta ?
[ zoran @ 20.09.2006. 01:19 ] @
Sad i mene zanima da li si uspeo.
[ BD-electronic @ 20.09.2006. 07:53 ] @
Evo i mene zanima jesi li uspio !
Pedja jesi li ziv !?
[ sasafras1 @ 20.09.2006. 11:17 ] @
A da probaš otpoiti onaj pomoćni kontakt na mrežnom prekidaču. On zna ostati spojen pa TV brlja. Kad ga otpoiš, nećeš ga moći upaliti bez daljinskog jer će se uvijek paliti u st.by.
[ magicni @ 20.09.2006. 19:26 ] @
Ja se izvinjavam sto sam zaboravio da napisem zavrsetak slucaja. Zamenom ic-a TDA8214A tv se moze upaliti i ugasiti, a problem sa daljinskim je resen novim daljinskim. Naime malo je cudna situacija daljinski od ovoga grundiga ne radi sa njime dok sa drugim grundigom radi odlicno, a drugi grundig daljinski radi na njemu...
[ zoran @ 20.09.2006. 22:37 ] @
malko mu je "kanal" pomeren...dešava se ;)