[ psihodel @ 18.04.2006. 18:26 ] @
U novom broju Digital!-a videh reklamu za Xoro HSD2100 u kojoj se pominje i cena (verovatno preporučena), ali na domaćem Xoro sajtu nema pomena o tom plejeru. Da li neko možda ima informaciju kada će se ovaj plejer pojaviti u prodaji kod nas?
Hvala
[ Calepa @ 27.09.2006. 12:07 ] @
Taj Player se pojavio u Novom Sadu. Pošto hoću da kupim neki, otišao sam u prodavnicu sa USB memorijom. Mada u opisu na zvaničnom sajtu www.xoro.co.yu ne piše da pušta MP3, to ipak radi. Medjtim, kod titlova za DivX je podbacio. Nije uspeo da pusti titl koji je u istom folderu (jedini), ali drugog imena.

Meni je bio na srpskom, ali ne znam da li su u titlovima (ako ih u opšte ima za DivX) podržana slova čćžšđ i sl.
[ MARINAC021 @ 14.10.2006. 00:57 ] @
Ima li neko iskustva sa 2100 posto sutra planiram da ga kupim
Da li je dobra kupovina?
[ ica1975 @ 23.10.2006. 19:26 ] @
ja sam ga kupio i prilicno sam zadovoljan,bar za sada.Pustio mi je sve moguce diskove,dvd sa 6 divx-a,mp3,dvd-rw...ma sve sto sam ubacio, cita lepo titlove ali ima jednu veliku manu:titlovi su prilicno mali kod divx-a ali se nadam da ce nekim fw to biti ispravljeno
[ ica1975 @ 22.11.2006. 13:26 ] @
Da li je neko probao novi firmware sa slovenackog xoro sajta od 15.11.2006 godine i ako je probao kakva su poboljsanja i tak to?
[ Vick @ 23.12.2006. 16:22 ] @
Zdravo svima, ja bi zeleo da pitam da li ovaj plejer cita cirilicne titlovi? Konacno neki da cita QPEL, mislim da je super za ta cena. Pozdrav i srecni praznici!

edit: Zdravo opet, danas sam ga kupio ovaj plejer, ali nije nista bas poseban, obicno meni i podesavanje, USB priklucak cita USB flash memorija, ali ne USB HDD, probao samo 3-4 ali nista :( Jedino sto mi koristi je to sto ima cirilica na DIVX titlovima. Zadovoljan sam, ali sam ocekivao vise od toga.

[Ovu poruku je menjao Vick dana 27.12.2006. u 17:19 GMT+1]
[ žika @ 02.01.2007. 18:55 ] @
moj xoro HSD 2100 kod standby vraca parametre podesene u meniju playera na default. kakav je to problem? ili da mu ubacim nov fw? desava se isto i kada gledam preko usb-a neki divx film da na 50-om min. nestanu titlovi.
[ Vick @ 03.01.2007. 09:48 ] @
Ja nisam imao takvi problemi , cudno! Jos nisam imao puno vremena da ga probam, cita skoro sve, ali ne cita Matrioska Codec i jos neki...... Reci mi kako gledas preku USB, sa flash memoriju ili ima neka finta za HDD? Kod meni kad ima dugi titlovi drugi red sakriva "rep" na ovih slova y,p,g,j od prvi red
Srecna Nova!
[ žika @ 03.01.2007. 21:54 ] @
sa xoro oficijelnog sajta, tj. na slovenackom sajtu sam skinuo fw za moj hsd 2100 i problemi su nestali. iskljucivo gledam preko usb flasha, nisam probao kao hdd opciju i itd. kada ubacis now fw, povecace ti velicinu fontova u divx formatu kao i kod takozvanih sup fajlova (dvd titlovi). poz!
[ maxa @ 04.01.2007. 12:29 ] @

Ajde neko nek proba USB HD da stavi pa nek javi kako radi. Bolje HD da stavim nego da mi klinac grebe diskove :)
[ Vick @ 04.01.2007. 13:41 ] @
Citat:
maxa: Ajde neko nek proba USB HD da stavi pa nek javi kako radi. Bolje HD da stavim nego da mi klinac grebe diskove :)

Ma ne cita HDD USB :( Probao sam i USB Rack i USB HDD, mozda neki sledeci FW resi taj problem.
Citat:
žika: sa xoro oficijelnog sajta, tj. na slovenackom sajtu sam skinuo fw za moj hsd 2100 i problemi su nestali. iskljucivo gledam preko usb flasha, nisam probao kao hdd opciju i itd. kada ubacis now fw, povecace ti velicinu fontova u divx formatu kao i kod takozvanih sup fajlova (dvd titlovi). poz!

Molim te probaj ako imas neki DIVX cirilicni prjevod da li ih opet cita?
Pozdrav!
[ vrdoljak @ 05.01.2007. 13:24 ] @
evo i ja da dodam

imam xoro 2100 vec oko mesec dana i nisam zadovoljan samo zbog nedostatka firmwarea

dosada se pojavio jedan jedini na slovenackom sajtu ali izgleda da on samo ispravlja titlove za divx i nista drugo

mogli bi da se potrude da dodaju podrsku za ogm i mkv fajlove koji su prilicno cesti a ako imamo u vidu da je ovo jedan od novijih cipova trebalo bi da moze da ih pusti

ako neko slucajno zna gde ima neki noviji firmware nek javi jer dosta fajlova koje imam i treba da gledam je u mkv ili ogm formatu

[ Vick @ 05.01.2007. 17:16 ] @
"Bice dana..." kao sto kazete. Mozda treba poslati mail na xoro support?!
Srecan Bozic svima!
[ žika @ 07.01.2007. 03:14 ] @
prijatelj je kupio hsd 3100, i mogu vam reci da sve cita, ali jedina mu je mana los je nevidjeno!!! ne znam kod mog 2100 nisam imao problema takve vrste, ali sa ovom novijom serijom skroz su uprskali stvar. toliko je los taj 3100 da mu se pokvario za nepunih 3 dana, a nije odgledao cestito ni 3 divx filma. sada zalim sto ipak nisam odvojio vise para i uzeo pioneer dvd, ili cak opciju nekog od xvave-a. za vicka, ne cita divx cirilicu, to je jedino mogucno u sup formatu. stvarno zalim sto sam se opredelio za xoro.
[ Breznjev @ 07.01.2007. 06:09 ] @
Evo već dva dana rabim je'nu 2100tku... kupio direktno kod uvoznika.

Prvo sam ih udavio pokušajima da učitamo bilo šta sa flasha i externog HDDa, i ništa.
Ipak sam ga kupio jer je čitao SVE što imam u dvd arhivi filmova, čak i filmove na buđavim medijima rezanim na još buđavijim rezačima.

Posle dva sata razne gimnastike sa eksternim HDDom najzad sam uspeo da učitam sadržaj sa njega, pa evo šta sam otkrio...

1. Eksterni HDD mora da bude u jednoj FAT32 particiji, bilo koja druga kombinacija - ne radi!
2. U slučaju 2.5" HDDa koji može da radi i bez napajanja na bilo kom računaru, u slučaju 2100tke treba dovesti eksterno napajanje...

... i eto pun džak saveta
[ Vick @ 07.01.2007. 17:56 ] @
Sa sadasnim fw cita cirilicu, do sada nisam gledao jos neki film dugacij 45 min, i isto sam primetio da posle 42 min nema titlova. Evo sada sam format-rao jedan 40gb HDD na FAT32, pa da probam kako ide i da li cu ga procitati. I da vidim na ceo film od 90 min do koja min. imace titlova. Pozdrav!

Uf izvinite za moj srpski, a i sada sum vise na nekoliko piva.....
[ Crnja @ 13.01.2007. 07:46 ] @
Dakle, kupio sam ga juche, stavio sam Slovenacki firmware i dobio vece titlove. Probao sam sa externom fiokom sa sopstvenim napajanjem i 3.5"HDD od 40GB formatiran u FAT32 i kao krene da ga chita i nista. Probao sam USB 2.0 Handy 2.5" drajvom i bez napajanja i NTFS - nece ni njega da chita. Provericu u ponedeljak sa jos jednim hardom, ali nesto me sve vise nervira.

Drugo, posto sam imao pre ovog Xoro 402+ strasno me nervira degradacija korisnickog menija i nemogucnost biranja odredjenog titla. Titl nisam uspeo da iskljuchim za vreme gledanja filma, i sam font titla mi je nekako kockastiji na 2100 nego sto je bio na 402+. Ima li neko ideju kako da izaberem titl pre pustanja filma, kao sto je na 402+?

Hvala unapred

[ Vick @ 13.01.2007. 20:31 ] @
I kod meni nije citao iz HDD-rakom, kako sto neko je rekao gore, sam formatirao 40Gb na FAT32 sa Partition Magic, na jedna particija. Cudno ali kod meni ne radi i dugme DVD/USB ?!?!? Za da ucita USB memoriju ili HDD-u mora da nema CD/DVD unutra. Interesantno, na neka poteska kompresija secka zvuk, kad cita od HDD, a od DVD disk ne secka?!?! Mislim da ova je neka jevtina i glupa varijanta od XORO Totalno razocaran!
Ja mogu da isklucim titl sa dugme "Subtitle"......
p.s Recite za neki drugi plejer sa USB priklucak ?
[ akineki @ 27.01.2007. 12:38 ] @
Xoro 2100 kupljen pre tri dana! Prvi dvd - crtani sa kioska ubacen, procitao besprekorno. Drugi dvd - princo rezani pink panter, procitao besprekorno. Treci dvd - princo karaula, krenuo da cita, uvodna spica prosla, blokadaaaaaaaaaa. Ubacim drugi disk no name - iz drugog izvora, isti film, na istom mestu blokada. Ubacim cd-verbatim divx karaula, odgledam skoro ceo film, do pred kraj i onda isto ukoci sliku - blokadaaaaaaaaa. I sta sad? Da li odmah reklamacija, nosenje u servis, odnosno kurirska sluzba, pa cekanje jedno mesec dana ili je to jednostavno neka greska samo do doticnog filma. Samo da napomenem, da je isti disk uredno procitao xwave, skyvision... Ili je mozda u pitanju firmware. Mozda, jednostavno nece da procita odredjene diskove? Imate li slicnih problema?
[ akineki @ 31.01.2007. 01:03 ] @
Evo novih utisaka posle nekoliko dana koriscenja. Osim jednog neprocitanog diska, sve ostalo je korektno procitao. Verovatno je greska bila do samog filma. Medjutim, pojavio se novi problem. Prilikom povezivanja 5+1 sistema na xoro, uredjaj uopste ne registruje subwofer. Naime, prednji i zadnji kao i centralni sateliti rade, dok subwofer ne funkcionise iako je pravilno povezan. Da bi proverio ispravnost zvucnika, povezao sam iste na xwave 9200, gde je sve radilo bez problema. Ima li neki servis u Beogradu gde bi ovo moglo da se popravi (bio je neki servis u Francuskoj ulici) ili mora da se salje za Suboticu. Pozdrav
[ calexx @ 31.01.2007. 12:21 ] @
Citat:
akineki: Prvi dvd - crtani sa kioska ubacen, procitao besprekorno. Drugi dvd - princo rezani pink panter, procitao besprekorno. Treci dvd - princo karaula, krenuo da cita, uvodna spica prosla, blokadaaaaaaaaaa. Ubacim drugi disk no name - iz drugog izvora, isti film, na istom mestu blokada. Ubacim cd-verbatim divx karaula, odgledam skoro ceo film, do pred kraj i onda isto ukoci sliku - blokadaaaaaaaaa. I sta sad?
Ovo ne mora ništa da znači. Proveri te diskove, ako možeš, nekim od testova čitanja. Ako se pojavi mnogo grešaka, naročito oko mesta gde brlja kod tebe, onda je u njima problem. Ako se pojavljuje mnogo grešaka, a objašnjeno je šta to znači, onda će da budu nečitljivi na nekim uređajima koji su u principu ispravni. To i jeste jedna od važnih razlika među plejerima, kako se snalaze sa raznim diskovima a mnogi to previđaju prilikom izbora.

[ akineki @ 13.02.2007. 00:08 ] @
Problem sa izlazima za 5+1 zvucnike resen. Plejer poslat u Suboticu i odradjen u kratkom roku (hladan lem). Sada sve radi besprekorno. Jedino jos da se resi problem sitnog titla kod divx-a. Valjda ce zvanicni uvoznik izbaciti novi firmware i za nase trziste. Da li ih je neko kontaktirao po tom pitanju?
[ araba @ 14.02.2007. 10:32 ] @
Kupio sam Xoro 2100 i primeto sam nekoliko problema:

1. Mali titl.
2. Po gasenju uredjaja iz el. mreze posatvke menija vraca na fabricke.
3. Secka zvuk a ponekad i sliku kod scena kod kojih je vjerovatno slozenija kompresija.
4. ne cita externi HHD.

Resenja:

1. Ugradio sam slovenacki firmware. Slova su se povecala ali sam izgubio srpski jezik.
2. ?
3. ?
4. ?

Dakle ako neko zna nesto o ovim problrmima neka javi.

[Ovu poruku je menjao araba dana 14.02.2007. u 12:00 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao araba dana 14.02.2007. u 12:01 GMT+1]
[ gilespi @ 08.03.2007. 15:22 ] @
postavi hdd na fat 32 i sigurno ce citati.provereno.pozzzzzzzzz
[ Vick @ 05.04.2007. 15:37 ] @
Cestito za novi FW na vasem sajtu xoro.co.yu, danas sam flesirao - to sto smo svi hteli jos nije uradeno, titlovi su jos mali, ali bar imam dodatno meni da se menja jezik titlovima na Central European, i Cyrilic, sto je super za mene. Jos nisam ga testirao za ove probleme , isti i kod mene:
Citat:
1. Mali titl.
2. Po gasenju uredjaja iz el. mreze posatvke menija vraca na fabricke.
3. Secka zvuk a ponekad i sliku kod scena kod kojih je vjerovatno slozenija kompresija.

Ovo je trece bas neprijatno, ali meni najcesce se desava kad cita iz flasha. Sretan Veligden, imat cu sad puno vreme za testovi :) Vidimo se, pozdrav!
[ Crnja @ 12.04.2007. 13:48 ] @
Da li se nekom desilo sa slovenackim Firmwareom, da mu titlovi posle nekih sat - sat idvadeset jednostavno prestanu da se prikazuju?

U zadnjih nedelju dve vishe ne mogu ni jedan film ko chovek da pogledam.

Napomena, pustam ih sa USB 2GB sticka...
[ maxa @ 16.04.2007. 19:16 ] @
Izaso novi FW.

http://www.xoro.co.yu/news/news20070326.news.htm

Pozdrav
[ DimitarVasko @ 17.04.2007. 14:27 ] @
Spustio sam novi fw verzion 013 (26.03.2007) za xoro hsd 2100 sa sajtom www.xoro.co.yu i primetio sam da na dvd-film (dvd-format) slika i ton seckaju na svaki 10 sekunda . Divx format radi dobro.
Ako je neko istestirao novi fw verzion 013 (26.03.2007) sa sajtom www.xoro.co.yu, i ako je primetio takav problem neka pise na mail: [email protected], jer ne znam dali je moi player pokvaren ili novi fw ima neki bag.

Hvala, pozdrav Dimitar

[Ovu poruku je menjao DimitarVasko dana 17.04.2007. u 15:37 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao DimitarVasko dana 18.04.2007. u 12:47 GMT+1]
[ DimitarVasko @ 17.04.2007. 22:47 ] @
Iz medju dva startovanja playera morate pricekati najmanje 30 sekunda, to je resenije da se player ne vraca na fabrickog setup-a :))
Ali ocigledno sa xoro hsd 2100 svaki od nas ima razlicni problem definitivno losa masina :((((
[ Vick @ 18.04.2007. 23:09 ] @
Jao, sad sa novim FW ne mogu gledati serii izrezani po 12 na dvd. Ucitava jedini titl (bilo koji), a prije ako video fajl je bio lost.s03e16.xor.avi je ucitavao tacno lost.s03e16.xor.srt sad ovo ne radi i kad imam 12 epizoda sa 12 titlova u ist folder, jako sam ga papao... Da li neko zna, gdje ima originalan, bar da ga vratim, jer ovoj nije nista podobar, osim toga sto ima da izaberem mp4 subtitle language... Pozdrav!

1. Kod meni ne secka tako (kad gledam DVD Video) .
2. Secka i sa novim fw kad gledam divx na neka brza scena, ili kad je film kompresiran sa velikim bitrejt.
3. Desilo se i posle 42min, na 45min serija da ne prikazuje titl, ili oko 88min, ako je film dugacij 90min - ovo radi i sa originalnim i sa novim od *co.yu FW.
4. Ako imam disk unutra ne cita USB.
5. Dugme DVD/USB kod meni ne radi, a kod vas?
6. Da posalimo mail sa svih problema na xoro.com ili xoro.co.yu, sta vi mislite?

Ovog plejera ne bi ga poklonio i na moj najgori vrag....
Izvinite zbog mog srpski. Zivjeli!

[Ovu poruku je menjao Vick dana 19.04.2007. u 00:21 GMT+1]
[ DimitarVasko @ 19.04.2007. 15:10 ] @
Vick hvalati za odgovor, probaj da ubacis slovenski firmware mozda bi ti se problem sa prevodom popravio, ali nema kirilicna poddrska. Kod meni sa sloveneckog softvera funkcija usb/dvd rsdi dobro a seckanje kod DiVX na nekih brzi scenama je normalna stvar :))

Pozdrav Svima!!!
[ gilespi @ 23.04.2007. 15:33 ] @
Vec dugo koristim slovenacki fwer i moram da kazem da za sada sve dobro funkcionise,velicina titlova je sasvim dobra i citljiva
[ Fairfax @ 03.07.2007. 12:26 ] @
Planiram da pazarim jos jedan od "niskobudzetnih" playera, posedujem Philips DVP630 i prezadovaljan sam sa njim, ali on se vise ne proizvodi... tako da je XORO 2100 jedan od kandidata, pa me zanima sledece:

1. Da li titl moze da se ukloni u toku reprodukcije (u ranijim postovima neko je naveo da to nije uspeo)?
2. Da li postoji funkcija GO TO ili kako god da se zove... ?
3. Koliko ubrzanja reprodukcije je moguce u Divx-u 2x,4x,8x... ?

4. Da li da uopste zaboravim na ovaj model i paznju usmerim na recimo Pioneer 393k ili Xwave 9400 ?

pozdrav Fairfax
[ Vick @ 03.07.2007. 14:13 ] @
Zdravo, Fairfax ja imam Xoro 2100 i sam prilichno zadovoljan, sa DivX-ovima je dobar (hm, kad ima "high motion scene" kao da nije dovoljno jak procesor i ispusta frejmovi), sa DVD isto ima neke male mane i zvukom secka ponekad.(ali to posle mnogo vremena sam primetio)

1. Da mozhe da se ukloni titl, nije ptoblem.
2. Ima takva funkcija na dugme Search, mozesh da biras sat, minuta i sekunda.
3. Do 20x i radi dobro ;)
4. Jedini plus ovog plejera je USB prikluchak i mozda josh to shto ima 1250 i 1251 encoding za divx titlovima. (ovo je razlog shto josh ga koristim i sve serije od Lost, Prison Break, 24... pa do Numb3rs sve je citao)

Sad gledam u Skoplju u Germanos ima neki novi Shokwave DU - 300 (ima USB priklucak i Flash Card Reader), ali na web nema nista, ja bih ti preporuchio da ga vidish onda, da biras medju Xoro 2100 i ovog.
Pozdrav!

p.s. ne znam zashto, ali sad mi je stigla poruka na mail da tu ima nov replay, a vech nekoliko meseci su proshli
[ Thing @ 12.08.2007. 20:40 ] @
Pa, ovako, dragi moji...

Koliko vidim, provlaci se par problemcica sa tim Xoro HSD 2100.

1. Mnogi kazu da ne radi sa USB HDD uredjajima (raznim hdd rackovima i sl. usb uredjajima koji u sebi imaju 2.5" ili slicne hdd-ove). Najveci deo problema potice iz problema sa napajanjem takvih uredjaja. Ovakvi usb hdd uredjaji najcesce zahtevaju dovoljno struje sa usb potrta. Problem se resava dodavanjem 5V jednosmernog napajanja. Veoma je vazno znati da ovakvi hdd diskovi MORAJU imati FAT32 particiju.... ako zadovoljite ova dva uslova, sasvim sam siguran da ce sve raditi kako treba... probao sam i radilo mi je! Smatram da je ovaj problem resen! :)

2. Problemi sa fontovima tj. sa velicinom i tipom titla... E, tu je stva malo zamrsenija i nadam se da ce se neko od prodavaca bar malo zainteresovati za ovaj problem. Naravno, velicinu slova prakticno nece biti moguce menjati, bice i ostace onakva kavu je proizvodjac cipa zamislio.

3. Reset uredjaj na standardne vrednosti nakon nestanka struje je veoma neprijatna stavr, ali se ona ne moze resiti nikako. Jedino je moguce snabdeti uredjaj rezervnim baterijskim napajanjem, koje bi imalo istu ulogu kao i baterija na maticnoj ploci u PC racunarima... a to je posao za elektronicare! :)