[ xor al, al @ 21.04.2006. 15:31 ] @
Presao sam sa NeoBee-a na PTT jer mi je p2p bio konstantno losa sa periodima potpunog prestanka saobracaja. Na http se nisam mogao pozaliti ali to naravno nije razlog da ostanem kod datog provajdera. Sto se tice deinstaliranja prikljucka od strane NeoBee-a stvarno su ispali profi - prvo su mi ljubazni sluzbenici na salteru u ul. Narodnog fronta napomenuli da mi je ostalo jos 11 dana do isteka pretplate te da je bezveze da u tom momentu raskinem ugovor (jer nisam obratio paznju na datum), pa sam produzio sa koriscenjem neobee-a do tog isteka. Kada sam potom vratio modem, za 2-3 dana su me obavestili mejlom da mi je prikljucak za adsl uklonjen. Znaci usluga i tehnicka podrska su im krs, ali nema problema sa raskidom ugovora. Ovaj PTT radi ko zmaj, naravno uzeo sam 512/128 prva 3 meseca zbog popusta i emule mi ide izmedju 20kb/s i 52kb/s a prosek je oko 40kb/s sto mi je sasvim ok. Naravno onaj ostatak od 20-tak kb/s moze se koristiti za neometano surfovanje sto je super. Jedino sto zameram PTT-u je to sto su mi prilikom potpisivanja ugovora rekli da samo sednem opusteno i za nekoliko dana ce mi doci oni da instaliraju sta treba i da mi uzmu pare za prvi mesec, sto se naravno nije dogodilo. Za razliku od NeoBee-a, iz kog su mi rekli da dodjem i pokupim modem ovi su navodno to trebali sami da urade i ja da sam cekao njih ko zna da li bih docekao. Nazvao sam PTT podrsku i saznao da mi je prikljucak realizovan pre 7 dana (!) i niko nije nasao za shodno da mi to javi. Onda sam poucen istim iskustvom moje drugarice otisao u Francusku ulicu u onu firmu kako-god-da-se-zove i pokupio modem. Znaci ko ceka da mu PTT realizuje ADSL nek ih zivka svaki dan da proveri jel to spremno. Meni su realizovali prikljucak neka 2 dana po potpisivanju ugovora. |