[ Dejan78 @ 22.04.2006. 06:26 ] @
| Uradio sam apikaciju u Delphiju 7 koja koristi Aksesovu bazu. Program radi sa nasom cirilicom , podaci se pravilno upisuju i prikazuju na formi. Ali problem nastaje kod generisanja izvestaja u Rave-u . Evo o cemu se radi: Rave prikazuje cirilicu dok razvijam report i pokrecem ga direktno iz Rave-a medjutim kad ovaj report pokrecem sa forme prikazuje kuke i motike.
Report pokrecem klikom na button
RvProject1.Execute
Ako je neko imao slican problem neka pomaze.... |
[ martinj @ 23.04.2006. 00:30 ] @
Ja sam imao problem sa prikazivanjem nasih slova u aplikaciji koja koristi access bazu i resio ga konvertovanjem baze u Access97 format. Probaj to, mozda ti pomogne.
Proveri i da li su ti regionalna podesavanja windows-a postavljena na serbian - latin (posebno za opciju "Language for non-unicode programs")...
[ Dejan78 @ 23.04.2006. 06:02 ] @
Hvala ti na interesovanju.
Kod mene je sve to lepo podeseno aplikacija radi , podaci se ispravno upisuju i prikazuju. Problem mi pravi samo rave i to neverovatan problem: znaci dok radim i raveu i izvrsim report iz dizajenera klikom na execute report sva slova (radi se o cirilici ) se prikazuju i stampaju ispravno , ali kad snimim report pa ga pokrenem sa forme to vise nisu ona ista slova nego kuke i motike. Radi se o raveu 5.0 mozda on ne podrzava unicode ali zasto onda ispravno prikazuje kad startujem report iz dizajnera a neispravno kad ga pokrecem sa forme. Nista mi nije jasno......
Strasno!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.