[ sucur @ 23.04.2006. 21:27 ] @
Code: file.len = strlen(file.read); strcpy(file.reread, ""); MessageBox(NULL, file.reread, NULL, NULL); for(int i = 1; i < file.len; i++) { file.reread[i] = file.read[i] ; MessageBox(NULL, file.reread, NULL, NULL); } Dakle sta se desava ucitam jedan tekst iz fajla i on ide u bafer file.read (file je klasa, a read dakle char read[1000], usto tako i reread), i on prebacuje iz read-a u reread i ispisuje u edit controli i to je ok, al' kada nakon toga ucitam sledeci manji text on njega postavi, al' ostane i ostatak ovog prvog bafera. Primjer: 1.bafer : "Zdravo svijete, sta ima!" Ispis: Zdravo svijete, sta ima! 2.bafer : "Hello"; Ispis: Helloo svijete, sta ima! Dakle sto mi ostaje ovaj dio kada sam ocistio file.rereaf bafer prije ponovnog unosa, a duzina je duzina novog teksta. Kako bi ovo provjerio koristio sam MessageBox i nakon ciscenja on uredno ne ispisuje nista u MEssageBox, al' kad udje u prvi korak prenosa karaktera, odmah mi izbaci sledece(tekst iz primjera): "Hdravo svijete, sta ima", znaci odmah ispise prvo slovo novog bafera, al' tu stoji i onaj stari, mada je na provjeri prije ulaska u for petlju bafer bio prazan. Sta je dakle ovo ? U cemu je problem, kakva je ovo igra ? |