[ ducka @ 25.04.2006. 08:25 ] @
da li je moguce podesiti windows da pri dizanju sistema tj. ulaska u windows odmah u startapu podigne ikonicu za konektovanje adsl-a i zakaci se na net? Hvala unapred |
[ ducka @ 25.04.2006. 08:25 ] @
[ Milan Gligorijevic @ 25.04.2006. 08:51 ] @
Napravis Shortcut ikonice za konekcitu i prebacis je u
C:\Document and Settings\tvoj user\StartMenu\Programs\Startup [Ovu poruku je menjao mmwc dana 25.04.2006. u 09:52 GMT+1] [ loonies @ 25.04.2006. 10:28 ] @
To ce pokrenuti dialog za konektovanje, ali nece pokrenuti konekciju tj nece se konektovati na net.
[Ovu poruku je menjao loonies dana 25.04.2006. u 11:30 GMT+1] [ xxxrugby @ 25.04.2006. 14:02 ] @
Ovako. Morat ces da skines neki program koji ce ti simulirat KeyPress ove. Te ti to stavi u recimo vb script ili .exe file.
Preporucam AutoIT. Skini to i vjeruj mi u 25min. Ces krenut citat Manual i napravit to sta ti treba.! Mozda napravim navece to pa ti uplodam negdje.! [ Shadowed @ 25.04.2006. 15:36 ] @
Stavi u startup rasdial connectionname username password.
[ loonies @ 25.04.2006. 18:22 ] @
Citat: Shadowed: Stavi u startup rasdial connectionname username password. Dobra ideja! Najelegantniji nacin, bez dodatnih programa itd.. Otvori notepad upisi ovo od Shadoweda i snimi kao nesto.bat (npr. konektuj.bat) i stavi u startup. [ ducka @ 24.05.2006. 11:50 ] @
E probao sam ovo sto je chika shadowed napisao i ne radi mi, sto li?
Dal' ide nesto pod navodnike, mora li pravo ime konekcije? [ Mauricije @ 24.05.2006. 14:03 ] @
Citat: ducka: Dal' ide nesto pod navodnike, mora li pravo ime konekcije? Ne ide pod navodnike, ali naravno da moras napisati pravo ime konekcije, nije ti racunar vidovit ![]() [ Flash411 @ 24.05.2006. 18:34 ] @
otidji u control panel-Network Connections - desni klik na (ime konekcije) - properties - u kartici options - makni kvacicu sa
"prompt for name and password, certificate, etc" i sa "prompt for phone number",i onda stavi shortcut u startup meni,onda ce se sam spojiti i prikazati ce samo "progress" spajanja [ ducka @ 24.05.2006. 19:22 ] @
Citat: otidji u control panel-Network Connections - desni klik na (ime konekcije) - properties - u kartici options - makni kvacicu sa "prompt for name and password, certificate, etc" i sa "prompt for phone number",i onda stavi shortcut u startup meni,onda ce se sam spojiti i prikazati ce samo "progress" spajanja Da cool je to, hvala ali nije ovo standardna konekcija. Kad kliknem na properties pojavi mi se samo dijalog za definisanje drzave i tonskog ili pulsnog biranja. Nije standardna konekcija ovde kod neobee-ja posto je trip kad se inace kacis moras obavezno da overish redial da bi se definitivno nakacio. [ Flash411 @ 24.05.2006. 20:02 ] @
zao mi je ali ti nemogu nikako pomoci,pogledaj dali imas negdje opcije da podesis
da se spaja a da nista ne pita,i onda bi trebalo ici... [ antovski @ 27.05.2006. 12:30 ] @
Kupovanjem routera resavas sve probleme :)
[ loonies @ 30.05.2006. 09:38 ] @
ja sam probao na dial-up konekciji foru od shadowed i radi bez problema
[ Milan Gligorijevic @ 30.05.2006. 09:52 ] @
Evo i ja sam probao ali za VPN i radi!
[ plavigor @ 30.05.2006. 11:09 ] @
Mislim da za "Shadowed"-foru ime konekcije treba da bude u obliku jedne reci, tj. bez prekida. Na primer, ne moze "SC net", ali moze "SC_net". Loonies i Mmwc, kakvo vam je ime konekcije? Kod mene na Dial-up-u radi, ali na ADSL-u ne. Koliko vidim konekcija se pokrene mnogo pre no sto ADSL modem postane funkcionalan po podizanju sistema. Moze li se zadati neki time-out?
Pozdrav [ Milan Gligorijevic @ 30.05.2006. 11:34 ] @
Da, ime konekcije mora da bude jedna rec.
[ antovski @ 30.05.2006. 11:48 ] @
@plavigor
Moze se zadati time-out pomocu jednog cmd-line programcica. Spakovaj sve u .bat ili .cmd i taj fajl (ili njegov shortcut) stavi u Startup folder i mislim da ce biti dobro. [ plavigor @ 29.06.2006. 12:15 ] @
@antovski
Nisam se snasao sa tvojim predlogom, ali sam u temi http://www.elitesecurity.org/t...0-ADSL-automatsko-konektovanje nasao resenje u vidu programa ADSL Autoconnect (radi u pozadini kao servis i brine o konekciji). U svakom slucaju hvala. [ andre2000 @ 29.06.2006. 13:22 ] @
Možeš da u opcijama konekcije isključiš sve (Username i password, Show progress, Ask for phone number...) i nakon toga staviš shortcut konekcije u Startup. Ja sam sebi tako podesio konekciju
[ Shadowed @ 29.06.2006. 14:50 ] @
Citat: plavigor: Mislim da za "Shadowed"-foru ime konekcije treba da bude u obliku jedne reci, tj. bez prekida. Na primer, ne moze "SC net", ali moze "SC_net". Loonies i Mmwc, kakvo vam je ime konekcije? Kod mene na Dial-up-u radi, ali na ADSL-u ne. Koliko vidim konekcija se pokrene mnogo pre no sto ADSL modem postane funkcionalan po podizanju sistema. Moze li se zadati neki time-out? Pozdrav Ili probas da stavis ime pod znake navoda ukoliko ima razmake ;). Za timeout... hm, na nekim Windows-ima, a nisam ukapirao pravilnost, komanda pause moze da primi kao parametar broj sekundi. Druga mogucnost je ono sto sam ja uradio - napravis konzolni program koji to radi :o). Ako se setim upload-ovacu ga kada budem mogao da dodjem do njega. Jedini "problem" je sto zahteva .NET Framework. [ plavigor @ 29.06.2006. 21:37 ] @
He, ovo za navodnike nisam znao... :(
@Shadowed A da li ce tvoj programcic brinuti o konekciji, tj. da li ce je ponovo uspostaviti u slucaju prekida? [ Mister Big Time @ 30.04.2008. 02:43 ] @
Pomocu ping-a mozete 'zeznuti sistem' i naterati ga da saceka da se inicijalizuje modem....
Code: ping -n 30 localhost >NUL rasdial "Internet ADSL" username@provajder password broj 30 = 30 sekundi cekanja, povecajte na onoliko koliko je potrebno vasem modemu da se inicijalizuje.. Obavezno pod znake navoda ime konekcije. [ bttp @ 01.05.2008. 11:51 ] @
Kad smo već kod ove teme, jel može da se Task Scheduler u Windowsu koristi poput crontab-a u linuxu? Znači ono da u se zada da poverava neki proces u određenim intervalima i da ga restartuje ako nije aktivan?
Informisaću se o tome na netu ali ne bi bilo loše da neko ko ima iskustva s tim kaže nešto :) [ goxiko @ 09.03.2009. 14:39 ] @
evo programa koji to radi fenomenalnohttps://static.elitesecurity.org/square.gif zove se ADSLAutoconnect206F7
evo i linka http://rapidshare.com/files/207159275/Auto_Conekt.rar Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|