[ BlackPicasso @ 26.04.2006. 12:08 ] @
Postovani,
obracam Vam se sa molbom da mi pomognete. Naime o cemu je rece. Ja studiram stomatologiju i dobio sam da odradim izvesni rad iz predmeta farmakologija na temu adrenergicki i holinergicki lekovi sa primenom u stomatologiji. Ono sto bi meni bilo od velike koristi od ljudi koji se bave ovim i kojma je ovo radno polje jeste kraci spisak upravo tih lekova. Znaci trebao bi mi spisak lekova koji deluju na holinergicke receptore sa primenom u stomatologiji i spisak lekova koji deluju na adrenergicke lekove sa prmenom u stomatologiji. Naravno ako neko zna i delovanje + indikacije i nezeljena dejstva lekova lepo bi bilo da i to ostavi.
Nadam se dacete mi izaci u susret i pomoci da bar malo suzim svoju potragu i bacim pun akcenat na iskljucivo te lekove.

Unapred zahvalan

Aleksandar
[ superbaka @ 29.04.2006. 17:50 ] @
ovo bi pre trebalo u Vodic za ucenje jer covek hoce da pise seminarski, ali kad ste vec navalili... :)
[ DR83 @ 30.04.2006. 01:38 ] @
Probaj na www.farmakologija.com
[ Nenad Vranjanac @ 30.04.2006. 02:41 ] @
cekaj, meni samo jedna stvar nije jasna iz tvog pitanja-
jel tebi trebaju (anti)holinergicki lekovi konkretno- tipa atropina i pilokarpina; ili uopsteno lekovi koji ispoljavaju holinergicki i adrenergicki efekat.
sumnjam da je ovo drugo, jer je ogromna lista, a ako je prvo slucaj samo otvori recepturu, tu su najcesce primenjivani lekovi.
[ DrJekyll @ 30.04.2006. 09:50 ] @
Ako ti je to zadala Stojicka, samo se drzi njene knjige i sve ce biti OK....

Pozdrav mladom kolegi