[ bimida @ 27.04.2006. 21:21 ] @
Za sajt koji pravim, potrebno mi je da ogranicim pristup odredjenim podacima - stranicama. radim u DW-u, i ceprkajuci po help-u videla sam da mogu da upotrebim form + text field za user name i password. posle bezbroj pokusaja, uspela sam nekako da postavim taj formular iz dva polja + button, jer se ta polja i label-i ponasaju skroz cudno pri podesavanju parametara - jednu velicinu i poziciju celije pokazuje u DW-u a drugu u browser-u. 1. pitanje >> sta bi trebalo da znam u vezi sa layout-om ove stvari?! U help-u pise da je formi sa siframa potrebno dodeliti behaviour - validate form. medjutim, kada pratim ta uputstva, u dialog-u mi kod izbora formi za selekciju nudi samo unnamed input, i jednostavno tu nista ne mogu da odaberem, i ako kliknem ok izadje poruka da moze da uradi validate samo imenovanih formi 2. pitanje >> sta sa ovim da radim?! postoji li drugi nacin?! dalje, u help-u u vezi sa ovom stvari stalno pominje database, ali nijedan od linkova ne vodi ka objasnjenju kako da napravim bazu podataka korisnickih imena i sifri, kao da ta stvar nema veze sa DW-om? 3.pitanje >> moze li neko u najosnovnijim crtama dati sustinu baze i korake kako da do nje dodjem? treba li nesto sa provajderom da se podesi? |