[ bimida @ 27.04.2006. 21:21 ] @
Za sajt koji pravim, potrebno mi je da ogranicim pristup odredjenim podacima - stranicama.
radim u DW-u, i ceprkajuci po help-u videla sam da mogu da upotrebim form + text field za
user name i password. posle bezbroj pokusaja, uspela sam nekako da postavim taj formular
iz dva polja + button, jer se ta polja i label-i ponasaju skroz cudno pri podesavanju parametara -
jednu velicinu i poziciju celije pokazuje u DW-u a drugu u browser-u.

1. pitanje >> sta bi trebalo da znam u vezi sa layout-om ove stvari?!

U help-u pise da je formi sa siframa potrebno dodeliti behaviour - validate form.
medjutim, kada pratim ta uputstva, u dialog-u mi kod izbora formi za selekciju nudi
samo unnamed input, i jednostavno tu nista ne mogu da odaberem, i ako kliknem ok
izadje poruka da moze da uradi validate samo imenovanih formi

2. pitanje >> sta sa ovim da radim?! postoji li drugi nacin?!

dalje, u help-u u vezi sa ovom stvari stalno pominje database, ali nijedan od linkova ne vodi
ka objasnjenju kako da napravim bazu podataka korisnickih imena i sifri, kao da ta stvar nema
veze sa DW-om?

3.pitanje >> moze li neko u najosnovnijim crtama dati sustinu baze i korake kako da do nje
dodjem? treba li nesto sa provajderom da se podesi?
[ Mystery_Men @ 27.04.2006. 22:35 ] @
1. batali DW za te stvari...(sto ti rece u postu , nema neke veze sa tim stvarima:)
2. najbolja varijanta za to ti je php x sql (nemoras da poznajes cod-e i ostalo toliko da bi izvela to sto ti treba)
3. naravno hosting na koji postavljas taj sajt mora imati podrsku za odredjenu bazu podataka(SQL je najpopularniji za te stvari) i naravno php u tom slucaju.....mada imas i varijantu asp (pod uslovom da je windows server instaliran na masini gde se nalazi tvoj hosting...--epilog---->>imas na netu xxx gotovih kodova za to , a imash i google:)
ali prvo pogledaj da li hosting gde postavljas sajt ima podrsku za te stvari:)

http://php.resourceindex.com/C...anagement/Password_Protection/
http://www.phpsecurepages.com/phpSecurePages.zip
[ jablan @ 03.05.2006. 08:43 ] @
DW je alat za veb dizajn.

1) Za alate postoji poseban forum
2) Autentifikacija je operacija koja se obavlja na serveru. Veb dizajn podrazumeva klijentski deo veb razvoja