[ giger @ 27.04.2006. 23:15 ] @
Tek ucim sve ovo i imam mali problem prilikom "provlacenja" podataka iz jedne stranice na drugu putem sesija... Radim neki primer iz neke knjige i nece da mi proradi, iako sam ovo poglavlje presao jedno hiljadu puta u potrazi za odgovorom... elem evo fajlova: movie1.php ----------- <?php session_start(); $_SESSION['username'] = "Joe12345"; $_SESSION['authuser'] = 1; ?> <html> <head> <title>Find my Favorite Movie!</title> </head> <body> <?php $myfavmovie = urlencode("Life of Brian"); echo "<a href='moviesite.php?favmovie=$myfavmovie'>"; echo "Click here to see information about my favorite movie!"; echo "</a>"; ?> </body> </html> ----------- moviesite.php ------------- <?php session_start(); //check to see if user has logged in with a valid password if ($_SESSION['authuser'] != 1) { echo "Sorry, but you don’t have permission to view this page, you loser!"; exit(); } ?> <html> <head> <title>My Movie Site - <?php echo $_REQUEST['favmovie']; ?></title> </head> <body> <?php echo "Welcome to our site, "; echo $_SESSION['username']; echo "! <br>"; //delete this line: define(“FAVMOVIE”, “The Life of Brian”); echo "My favorite movie is "; echo $_REQUEST['favmovie']; echo "<br>"; $movierate = 5; echo "My movie rating for this movie is: "; echo $movierate; ?> </body> </html> ------------- Jednostavno nikako ne mogu da prodjem if uslov... tj. promenjiva mi je prazna, nije "1"! Ne znam zasto se vrednost ne prebacuje. Ovaj primer bi trebao da radi sa register_globals na Off (u php.ini), kao sto mi je i namesteno (mada sam pokusao i da ukljucim ali opet nije htelo). I ovo: session.use_only_cookies = 0... sam menjao na 1 pa opet nije htelo.... A path mi je ovako postavljen: session.save_path = "0;C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\temp" Jel zna neko o cemu se radi? Mislim, meni je cak i logicno da nece da radi posto mu na pocetku oba fajla stoji "session_start()", ali ovima u knjizi radi sve bez problema. |