[ easyyu @ 28.04.2006. 04:59 ] @
Znaci evo sta se desavalo..Racunar je izvucen iz struje na neko vreme iz nekog razloga...Kada je utikac stavljen u konektor..culo se jedno zzzzzk (nesto kao tihi bum) i posle toga vise nije upalio!Ok rekoh..riknulo je napajanje..Otvorim vidim da ne radi zelena stand-by lampica na maticnoj..zamenih napajanje..i sad radi zelena stand-by lampica..ALI.....
NECE DA SE UPLAI!Znaci cooler-i ne vrte..nema beep ..kao da ga i nisam stavio pod napon...Naravno da sam probao clear CMOS i to vise puta..Zanimljivo je da sam do sada proverio sve komponente osim procesora i nijedna nije vrisnula..Proverio sam vizuelno sve komponente na maticnoj i sve je OK.
Moje pitanje..Da li je ovo znak da je maticna 100% riknula???
Da li to znaci da je i procesor riknuo?(memorija je ispravna)
Sta mislite o ploci ASROCK K7VT4A Pro!?Da li je za onako malo zahtevne racunarske poslove ok?I koliko je bolja/losija od Asus-ove?
Unapred Hvala svima na pomoci!
[ JOJO847 @ 28.04.2006. 06:57 ] @
probaj kad prvi puta ukljucis, iskljuciti sa napajanja i prikljuciti ponovo za 2 - 3 min.
[ easyyu @ 28.04.2006. 21:00 ] @
Citat:
#1130936/JOJO847: probaj kad prvi puta ukljucis, iskljuciti sa napajanja i prikljuciti ponovo za 2 - 3 min.

Kako mislis?Stavim ATX napajanje na plocu,uplim u struju,NE PRITISNEM power dugme,vec nakon 3 minuta skinem napajanje stavim opet i tad probam da uplim?
[ JOJO847 @ 29.04.2006. 12:58 ] @
Citat:
proverio sve komponente osim procesora i nijedna nije vrisnula.

I matičnu? (osim vizualno)

Inače, matična ploča se od stajanja nije nikako mogla pokvariti.E sad, koliko je trajalo to "neko vrijeme" ?
[ tchm @ 29.04.2006. 13:26 ] @
Kreni od nule: izvadi plocu iz kucista i onda probaj. Gledaj semu od ploce, gde su ti juper-i za ukljucivanje. I srafcigerom ukljuci plocu. Samo napravi mali spoj.

Definitivno je Asus-ova ploca bolja od neke tamo AsRock-ove "ZUTE" ploce.
[ pctel @ 29.04.2006. 18:50 ] @
Citat:

Obrazlozi malo ovo "definitivno" i narocito zasto je Asrock vise zuta ploca od Asus-ove? Moja iskustva su upravo obrnuta, ja sam do sada vidjao samo zelene Asus-ove ploce, dok su Asus-ove uglavnom zute
Poznato je da su te dve firme na tajvanu jedna pored druge, cak sam nailazio na informacije da se radi o jednoj firmi. Tesko je dokazati tako nesto, jer se oni sigurno trude da izgledaju kao 2 firme, samo je previse koincidencija, pored toga sto su prakticno na istoj lokaciji, pocetna 2 slova su im ista, Asrock pre 3-4 godine prvo pojavio kod Asus-ovih uvoznika...
Ja "definitivno" nisam primetio neke bitne razlike u kvalitetu slicnih modela Asus-a i Asrock-a.

Verovatno je maticna "riknula". Da bi se ventilatori zavrteli, potreban i dovoljan uslov je da budu ispravni ploca i napajanje. Sve ostale komponente (procesor, memorija, hard disk, graficka karta, floppy, CD/DVD, modem) u principu ne uticu na to pa ih mozes sve pocupati i probati samo sa plocom i napajanjem.
[ easyyu @ 30.04.2006. 04:52 ] @
Citat:
#1132383/JOJO847: I matičnu? (osim vizualno)

Inače, matična ploča se od stajanja nije nikako mogla pokvariti.E sad, koliko je trajalo to "neko vrijeme" ?

Znaci..Isprobao sam i procesor.On je ISPRAVAN...Ne kontam te kako mislis osim vizuelno..Kazem da sam probao sve..sa vise napajanja...sa i bez procesora (memorije) i uvek isto..ne zavrte se cooleri samo zelena lampica gori!
[ easyyu @ 30.04.2006. 04:54 ] @
Citat:
#1132406/tchm: Kreni od nule: izvadi plocu iz kucista i onda probaj. Gledaj semu od ploce, gde su ti juper-i za ukljucivanje. I srafcigerom ukljuci plocu. Samo napravi mali spoj.

Probao sam i to..ne samo ja vec i u servisu! :(
I opet nista..
Neki kazu da probam da flash-ujem bios!
Ali gde da nadjem nekoga ko ima programator???? :(
[ tchm @ 02.05.2006. 10:10 ] @
[ Popac86 @ 29.09.2008. 00:11 ] @
I ja imam isti problem sa istom plocom. Jesi li ga resio i kako?
A drugu ista ploca pravi problem sa usb-om. Ponekad hoce da kopira a ponekad stane. I uvek, obavezno stane kad naidje na thumbs.db fajl

Ima li ko resenje za jedan od ova dva problema
[ C.R.E.A.M. @ 29.09.2008. 00:44 ] @
Citat:
Popac86: I ja imam isti problem sa istom plocom. Jesi li ga resio i kako?
A drugu ista ploca pravi problem sa usb-om. Ponekad hoce da kopira a ponekad stane. I uvek, obavezno stane kad naidje na thumbs.db fajl

Ima li ko resenje za jedan od ova dva problema

Sigurno je reshio, pa proshlo je samo 2 godine. Kod mene Am2 plocha ima problem sa eksternim hardovima. Hard se iskljuchuje i ukljuchuje bez ikakvog reda. Nisam primetio da ima veze sa thumbs.db fajlovima. Interesantno...Jel se kod tebe deshava sa USB flashom da staje ili sa rackom?
[ Popac86 @ 29.09.2008. 10:25 ] @
usb flesom. Ponekad odbaci flesh a ponekad odbije da prekopira. Tako na primer flim kad prebacujem pokaze kao da mu je ostalo jos 2 min pa onda skoci na 30 min, pa poveca na 60 i onda smanji na 2-3 min ali u glavnom prekopira. A moze da se desi i da pukne pa mora ponovo. Menjao sam win i skidao drajvere sa asusovog sajta. Ne pomaze