[ clandestino @ 28.04.2006. 14:14 ] @
Instalirao sam na Windows XP: * Apache HTTP Server 2.055 * php 4.4.2 * MySQL Server 4.1.18 * ZendOptimizer 2.6.2 Imam sledeci problem: u php kodu koristim dve konekcije na dve baze na istom serveru: $db_connect i $db_connect2, na baze database_1 i database_2. (dve konekcije su uvedene da ne bi morala stalno da se radi promena baza - pomocu mysql_select_db() - vec da se koristi konekcija ka odgovarajucoj bazi kod komandi citanja/pisanja) Na pocetku imam kod: $db_connection1 = mysql_connect("localhost","user","pass"); mysql_select_db("database_1", $db_connection1); $db_connection2 = mysql_connect("localhost","user","pass"); mysql_select_db("database_2", $db_connection2); $query_1 = "select * from knjige";//tabela knjige se u bazi database_1 $result_1 = mysql_query($query_1, $db_connection1) or die("Greska: baza 1!".mysql_error()); $row = mysql_fetch_array($result_1); //i bez problema se pristupa podacima ... ... Tako da ako prvo pristupam database_1 bazi, sve sljaka kako treba, ali ako odmah posle toga imam upitnik //... nastavak prethodnog koda $query_2 = "select * from podaci"; $result_2 = mysql_query($query_2, $db_connection2) or die("Greska: baza 2!".mysql_error()); dobijam gresku: //tabela podaci postoji samo u database_2... Table 'database_1.podaci' doesn't exist tako da kada prelazim sa jedne na drugu bazu (konkretno:sa database_1 na database_2), moram pre upitnika da ubacujem mysql_select_db("database_2"): mysql_select_db("e_commerce", $db_connection2) or die("Nisam se konektovao na server"); $result = mysql_query($select_xl, $db_connection2) or die("Greska: baza 2!".mysql_error()); Da li postoji neko drugo resenje(podesavanje, ne znam, npr. mysql-a, php-a...???), bilo sta, kako bih mogao da radim promenu baze pri upisu/citanju, bez upotrebe mysql_select_db() ... Pozdrav! [Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 28.04.2006. u 18:14 GMT+1] |