[ indicator1 @ 11.12.2002. 13:56 ] @
Znam da je vec izasao iz proizvodnje, i kod nasih Epson distributera ga nema. Mozda neko zna za neki preostali komad (naravno nov, necu da mi print glava ispusti dusu posle 3-4 stampe)? Dopunjavanje njegovih kertridza je lako cim se resi problem cipa. Danas sam otvorio jedan kertridz i utvrdio da je izuzetno proste kontrukcije. Nalepnicu sa prednje strane nikako ne skidati, vec izbusiti rupu kroz nju koju posle treba zatvoriti selotejpom.
E da. Moram reci da sam se prijatno iznenadio kad je Epson u pitanju. Stampac koji nije stampao 3-4 meseca je procistio glave posle svega dva ciklusa ciscenja. Cuo sam da su stariji Epsoni posle tolikog perioda mogli samo da odu djubre. Mozda je u pitanju cista sreca, ali cisto da napomenem.
[ Miško Stefanović @ 11.12.2002. 21:28 ] @
Nema, bar ne na net informacijama.

Bilo kod MONITOR-a u okviru specials, više ne.

Ja ga imam odštampao jedan maturski rad. Origanal mastila na njemu koja su sa njim isporučena. Ako postoji neki specijalni razlog upravo za taj model OK ali identičan model se proizvodi pod drugim isključivo komercijalnim imenom C60. Sudeći po mom štampaču stvarno je dobar i brz. Mislim da i njegov clon mora da bude isti ako ne i bolji.

Pozdrav.

P.S. Probaj preko HALO OGLASA. Možda se neko i javi. Uzgred imam i Epson Stylus Color 400 već par godina. U svojoj klasi ni jedan od hjih ne spada u entry level, samim tim i glave su im dovoljno kvalitetne da ne ispuštaju dušu tek tako. U ostalom za sve ink jet-ove je osnov kvalitet mastlila. Banalna provera mlaznica sve ispriča. Ako prođe taj test mala je šansa da si pogrešio, pa makar kupio i polovan. Primera radi jedan moj drugar je uzeo potpuno nov pre jedno godinu i nešto više doneo kućište i neraspakovan ESC 680 da mu ga instaliram. Postavio ja to na sto u trpezariji, završio posao i na miljeu ostala crna fleka veličine šake. Nikad nismo uspeli da je očistimo ali dve nedelje posle toga žena me je mrzela i nije htela ni reč da progovori. Smisao je ako je nešto OK verovatno će tako i ostati, ako nije onda imaš peh bilo novo ili polovno.

[Ovu poruku je menjao Miško Stefanović dana 12.12.2002. u 00:02 GMT]
[ Vukan Karadžić @ 11.12.2002. 21:44 ] @
off-topic:
kako si ga cistio ?
[ Miško Stefanović @ 11.12.2002. 22:15 ] @
red fox, dok sam pisao poruku ti si ubacio novu. Rešenje je po mom iskustvu preskupo ali radi. Ima da se kupi kertridž za čisćenje glava ali on ujedno troši i mastilo u boji. Clean, nozzle chek, clean... Kad sabereš cene pametnije je kupiti nov printer.

Pogledaj šta sam napisao. Sve može sa dobrim mastilom u suprotnom ne platiš na mostu ali ima i ćuprija.

Pozdrav. Ne otkrivam rupe na saksiji, mislim ovo što sam napisao je ozbiljno.
[ indicator1 @ 12.12.2002. 12:18 ] @
Zanima me bas Stylus 680 jer za 60-ticu nemogu da nadjem program za reset chipa (inace to su prakticno identicni stampaci). A zasto Epson: pa bez obzira na sve mane, slike na foto papiru su ipak najbolje medju svim 3-kolornim stampacima. Originalno mastilo je izgleda takvog kvaliteta da se glava ne zapusi iako dugo stoji neaktivna. Znaci treba birati sto bolje mastilo za refil.