[ dejan_su @ 28.04.2006. 23:14 ] @
| Instalirao sam Debian-a (Sarge) i neke stvari me malo muce :
1. Instalirao sam ATI drivere i konfigurisao ih (fglrxconfig) ali nakon instalacije nisam mogao da pokrenem graficki mod. Kaze da nesto ne valja i ode u shell. Isti postupak sa istim driverima sam odradio na CentOS-u jos ranije i sve je radilo kao po loju.
2. Da li ima i kako se zove neki alat s kojim mogu da vidim sve servere i da ih pokrecem (na CentOS-u serviceconf ili samo service...)?
3. Da li ima neki cPanel (kao YAST u SuSe-u)? |
[ Astral Projection @ 30.04.2006. 00:56 ] @
1. Da nisi mozda instalirao onaj rpm paket preko aliena? Meni je on stvarao probleme. Enivej, kopiraj nam kakav ti error shell izabca, i iskopiraj nam tvoj /etc/X11/XF86Config-4 ili ako si instalirao Xorg /etc/X11/xorg.conf
3. Nema nista slicno YaST-u (bar ja nijesam provalio do sad), ali cPanel ti nije potreban... Navici ces se da sve namjestas.. "rucno" :)
[ mipedja @ 30.04.2006. 10:21 ] @
2. i 3. Probaj configure-debian, i kolekciju update-* alata (update-rc.d, update-inetd...). Nije baš yast (neko reče da je yast za debian u izradi ali da nece da zaživi još neko vreme), ali navići ćeš se.
Pozdrav, Peđa
[ dejan_su @ 30.04.2006. 12:49 ] @
Resen problem. Mis nije bio dobro podesen, nisam znao sta treba da pisem kod device pa sam stavio sto je bilo po defaultu (/dev/mouse), a treba /dev/psaux. Sad sve radi kako treba, s tim da u log fajlu na jednom delu pise sledece :
"Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_clip.o" No symbols found.
I tako za jos 3-4 fajla isto. Svejedno, bitno da radi. Hvala.
Javljam se uskoro sa jos kojim pitanjem. Pozdrav!
[ dejan_su @ 01.05.2006. 21:43 ] @
Evo mene sa jos par pitanja:
1. Kako da namestim koji servisi da mi se podizu na startup-u a koji ne? (chkconfig u centos-u...)?
2. Mogu da nabavim knjigu "Debian GNU/Linux 2.2 Bible". Da li ce biti suvisnih stvari s obzirom da koristim sarge (3.1)?
3. Gde da namestim koji interface-i da mi se podizu na starup-u? Podesena mi je ethernet kartica (IP, Gateway, DNS) ali trenutno nije ona na mrezi vec idem na net preko WiFi-ja, ali Debian stalno pokusava preko ethernet-a dok ga ne zaustavim (ifdown eth0).
[ mipedja @ 02.05.2006. 09:58 ] @
1. update-rc.d ili jednostavno rucno prelinkuj stvari u rc.*
2. Pogledaj Debian-reference, jako je dobro napisana i nalazi se u standardnoj debian distribuciji.
3. Izmeni /etc/network/interfaces
Pozdrav
[ elitefan @ 02.05.2006. 11:04 ] @
Najjednostavnije će biti ipak sa rcconf-om
apt-get install rcconf
rcconf i piči
[ dejan_su @ 02.05.2006. 20:17 ] @
OK, sredio sam sto sam hteo.
Sad imam novi problem:)
Kako da nateram ProFTPD da radi sa svim nalozima, a ne samo sa anonymous?? Negde sam procitao da moram da imam fajl /etc/pam.d/ftp, ali ja ga nemam. Imam /etc/pam.d/proftpd. Nigde u njihovoj dokumentaciji nisam nasao nista sto bi mi pomoglo. Moze vasa pomoc?
[ Danilo Cvjeticanin @ 02.05.2006. 23:32 ] @
Citat: zomigo: Najjednostavnije će biti ipak sa rcconf-om
apt-get install rcconf
rcconf i piči
ili
Code: apt-get cache rcconf
I videces sve potrebne pakete koje treba da instaliras.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|