[ pospanooki @ 29.04.2006. 15:36 ] @
Cesto"izgubim"dragoceno vreme na compu azurirajuci fajlove,apdjetovanjem raznih programa,defragmentiranjem,povremenim pokretanjem raznih scanova antivirusa i antispyware-a i jos ko zna cega. To i nije neki problem,ali cesto nemam vremena da to uradim,npr trebam zavrsiti neka poslice u officu,ili chatam sa uvek zeljnom rodjakom iz inostranstva ili imam samo pola sata do posla i sl....
Ima li neko neku preporuku uz mali komentar za dobar "scheduler" tj prog koji ce mi pomoci da sve ove i slicne parametre podesim u njemu,tj da on zavrsava sve te usputne i cesto dosadne poslice za mene. Nesto sto ce mi pomagati po devizi "set it and forget it". Nesto sto moze dobro obavljati zadatke u pozadini,po start-up-u ili u zadatom vremenu,gastiti comp po obavljenom poslu i itd.Kako i uvek,treba mi nesto "idealno" tj mocno resenje a ne previse glomazno i zagusujuce za sistem.Postoji li tako nesto? Ja sam jedan od onih ljudi koji je a-priori sumnjicav u windows "default" aplikacije.Ili mozda gresim?Unapred hvala na potencijalnim preporukama i komentarima.
[ Vill @ 29.04.2006. 18:07 ] @
Bas to sto trazis je sadrzano u programu Macro Magic.

Malo ga prouci i imaces BAS TO STO TRAZIS

Pozdravi i srecno
[ tordajav @ 01.05.2006. 22:02 ] @
Pospanooki, da li si skontao ovaj preporuceni softver? Ja sam ga skinuo ali ga bas i ne kontam... a i ja sam u potrazi za nekim programom ovog tipa.
[ pospanooki @ 02.05.2006. 10:31 ] @
isto,malo je "mutan"za nas"profi laike",ima li jos koja preporuka sa malo jednostavnijim ili bolje reci korisnijim interfejsom?Doduse hvala za svaku dobronamernu preporuku.
[ tordajav @ 08.05.2006. 23:38 ] @
Ja sam ranije koristio Free Download Manager koji pored osnovne funkcije download-a fajlova ima u sebi i scheduler sa 7-8 najosnovnijih potreba; pored gasenja kompa u odredjenmo vreme, startovanja nekog program
a i sl. ima i namestanje startovanja neke konekcije i diskonektovanje sa neke u odredjeno vreme... Nema puno...
Najvise bi mi odgovarao neki scheduler koji bi mogao da snimi kretanje i klikove misa pa to da ponovi u zadato vreme.
[ tordajav @ 09.05.2006. 23:34 ] @
Opet ja, jos jednom...
Upravo sam probao program "Auto Power-on & Shut-down 2.0" i mogu reci da ima lepe opcije scheduler-ovanja. Posebno izdvajam opciju "Turn on", dakle paljenje kompjutera u zadato vreme ali ne iz Power Off stanja vec Hibernacije, sto je takodje dobro. Malo bolje cu ga testirati... zahtevnije... Jednostavan je za upotrebu!
[ das @ 14.05.2006. 05:47 ] @
Da li ima neki program koji moze da ukluci kompjuter iz Power-off stanja??
[ totovic @ 15.05.2006. 12:37 ] @
Sve to lepo i jednostavno radi i Windowsov Scheduled Tasks. Ne treba biti previše sumnjičav prema Windows rešenjima. Možda nisu najprofesionalnija, ali su poprilično jednostavna za upotrebu i daje sasvim dovoljan broj funkcija za većinu korisnika.
[ das @ 15.05.2006. 12:45 ] @
taj windows-ov sched. bas i ne funkcionise
[ tordajav @ 07.07.2006. 00:03 ] @
Pozdrav... Imam novu preporuku za program ovog tipa, zove se: Grass Macro Expert 2.2.4 i ima dosta opcija ali za oko zapada najbolja a to je da program jednostavno snima pokrete misa po pikselima ekrana, klikove misa i tastature, tako da se ta radnja moze isprogramirati da se ponovi u zadato vreme. Veoma jednostavno... samo... demo verzija traje 30 dana a crack je nemoguce iskopati...
[ ksalol84 @ 07.07.2006. 01:02 ] @
System Scheduler Professional

Runs as a system Service (run jobs while logged off)
Shutdown/Reboot local and REMOTE computers
Auto-Logon/Logoff Computer
Auto-Lock/Unlock Console
Process Watcher
File Watcher
Run Programs/Tasks on Logon and Logoff/Shutdown
Schedule Missed Events to run on Startup/Logon
Extra Scheduling Options such as 'On Idle', 'On Cease Idle'
Advanced credentials control using 'Run As...'
Terminal Services/Remote Desktop support
Priority Email Support from Splinterware
All for just $30 (US)