[ ika999 @ 30.04.2006. 11:32 ] @
Imam graficku kontrolu koja je dimenzija 3000X2000 piksela na kojoj se vrsi iscrtavanje raznih grafickih objekata(linija, pravougaonika itd...). Sa strane se nalaze skrolbarovi... Imam i dva panela. Prilikom upisa nekog svojstva pomocu panela nekom elementu, a zatim klik misem na graficku kontrolu automatski skrolovi poziciraju graficku kontrolu u gornji levi ugao. Kako da skrolbarovi donji i desni zadrze poziciju koju su imali pre upisa u panel? Zasto mi uvek vraca na pocetnu poziciju gonjeg levog ugla?
[ hakiro @ 02.05.2006. 00:10 ] @
nisam bas siguran da li sam razumeo , da li samo crtas po kontroli
ili joj dinamicki dodajes druge kontrole (labele , textboxove , itd..)
ako je ovo drugo onda probaj da iskoristis ( cini mi se ) ScrollControlIntoView(kontrola)
a ako je nesto drugo daj malo vise opisa , ili posalji source

ok?
[ ika999 @ 02.05.2006. 12:02 ] @
Ovako, na glavnoj formi mi je kontejner forma na kojoj se ucitava njeno dete, preko koje je celom velicinom moja graficka kontrola, koja ustvari predstavlja povrsinu za crtanje(slicno kao u corel-u, nema drugih kontrola i njena velicina je 3000x2000), e sada meni se scrollbar-ovi nalaze na dete formi, ali ne i na kontroli. Na glavnoj formi mi se nalaze paneli, kada se selekcija sa panela izgubi(predje na graficku kontrolu) tj. na dete formu, ona automatski se postavlja u gornji levi ugao.
[ hakiro @ 02.05.2006. 16:22 ] @
nisam stigao detaljno da pogledam,
mozda ovo pomogne
http://www.codeproject.com/cs/miscctrl/CustomAutoScrollPanel.asp