[ del-boy @ 02.05.2006. 02:20 ] @
Da krenem ispočetka... Instalirao sam Debian Sarge 3.1. Na računaru imam intelov modem 536ep. Pošto nigde nisam našao drajver za Debiana, skinuo sam sa intelovog sajta source! Tu je bilo malo problema oko kompajliranja i putanja headera, ali to sam nekako rešio! Kada sam dobio fajl Intel536.ko, logično, probao sam komadnu make install, ali instalaciona skripta ne podržava debian! Sledeće što mi je palo na pamet (iz malo Googla) je da ručno učitam taj modul! Sa modconfig sam ga našao (prvo sam ga iskopirao u /lib/modules/`uname -r`/536)! Nije se bunio kada sam ga učitao! Zatim ln -s /dev/536ep0 /dev/modem i koliko moje znanje doseže to bi trebalo da bude to! Ali kada sam pokušao da uradim Query modem u kppp-u, kppp zakuca i neće ni da se makne! Isto je kada probam da se konektujem! Kada sam pokušao da resetujem računar, sistem je poludeo! 2-3 minuta je ispisivao gomilu texta na ekranu (jako brzo, ništa nisam video) i na kraju se zaustevio sa Kernel panic-om! Poruke se ne sećam tačno, ali čini mi se da se žali na exception! Kada isključim Intel536 resetovanje se vrši normalno! Šta da radim? Da li neko poterao ovaj modem na Debianu? Hvala unapred! btw: Modem je ispravan, upravo sam preko njega ne netu! |