[ Rusi @ 02.05.2006. 21:33 ] @
| - Ovaj problem je resen tako sto sam formatirao c: i reinstalirao windows. Ali me jako interesuje sta se dogodilo da bi znao za ubuduce.
Jednom prilikom mi je dosao drugar da razmenimo podatke. Prikljucio sam njegov hard na slave master (ako se dobro secam), na mom sam iskljucivao i vracao napajanje...Razmenuli smo podatke i kad sam hteo da defragmentujem particiju komp mi se resetovao. Kasnije nije hteo ni windows da se podigne. Samo stoji crn ekran i posle nekog vremena se resetuje. Tako je nekad bilo po par puta i onda se samo odjednom podigne. U par navrata sam i vracao system restore. Kad sam probavao sa check disk "auto.fix file system errors" kaze da je sve ok i da ima 0kb u bad secotrima kad predje na "scan for attempt and recovery from bad sectors" ako se dobro secan na 4/5 koraku posle 10% mi resetuje komp i tako u nedogled....Za d: particiju bude sve ok. C: particiju nisam mogao da defragmetujem jer mi je sys mech prijavljivao da mozda imam bad sectore (isto je vazilo za druge defreg. programe).
Sad kad je formatiran hard i instaliran ponovo windows sve se normalno odigrava. Probao sa i da pokrenem check disk i lepo prodje bez ikakvih problema. Sta je bio uzrok ovog?
- Hteo bi da vas pitam za drajvere. Kad se windows instalira, samo one drajvere koji stoje pod "?" (upitnikom) treba instalirati? Da li mozda oni za druge komponente treba menjati,updajtovati? Koja su pravili inace za ceo hardware sto se tice drajvera? Znam da treba za graficku updajtovati nove drajvera ali da li tako i vazi i za ostatak komponenti?
Hvala
[Ovu poruku je menjao Rusi dana 02.05.2006. u 22:33 GMT+1] |
[ JOJO847 @ 02.05.2006. 21:38 ] @
Glede drivera; ove sa upitnikom moras instalirati da bi ih koristio jer sistem nezna kakvi su to uredjaji(tv kartica,modem,pci zvucna itd). Za ostalo, dok radi dobro u principu ne diras.
[ Milan Gligorijevic @ 02.05.2006. 22:39 ] @
Pozeljno je instalirati nove drajvere za bilo sta ali ne mora.
Ja otprilike radim kao sto je JOJO847 rekao. Dok radi ne diram.
Mislim da su male razlike izmedju prethodne i poslednje verzije drajvera.
Na prvo pitanje ne znam sta je prouzrokovalo problem i kako je moguce spreciti ga.
[ Rusi @ 02.05.2006. 23:19 ] @
Ok ako tako kazete. Ja sam instalirao drajvere koje sam dobio uz komp. Jedino novo sto sam instalirao to je za nvidiju. Citao sam u SK-u 3/06 "bar jednom mesecnom treba osveziti drajvere za periferne uredjaje kao sto su g.kartice,stampaci, modemi,...Ako koristite neki od AMD procesora(koristim ga), ne zaboravite da redovno instalirate nove VIA zakrpe za maticno plocu (takozvani 4in1 ili hyperion drajveri)koji ce resiti probleme soft. kompatibilnosti i povecati sveukupnu stabilost sistema..."
Recite mi jos za ovo sta su oni to mislili?
[ JOJO847 @ 03.05.2006. 13:47 ] @
Paaa...
1. Ako imas AMD ne znaci da imas VIA chipset
1a. Stavljaš novu verziju tek kad vidiš da s ovima imaš problema ili nova verzija nešto omogućava,poboljšava i sl.Kažem opet - dok sve radi ne diraš
2.Graficka nije periferni uredjaj :)
3. Driveri ipak nisu jogurt da se pokvare za mjesec dana !
[ Miroslav Jeftić @ 03.05.2006. 14:33 ] @
A i za dobar deo periferija novi drajveri izlaze jedanput-dvaput godišnje. Ne sećam da sam video bilo koju komponentu za koju novi drajveri izlaze mesečno.
[Ovu poruku je menjao Bryan Fury dana 03.05.2006. u 15:33 GMT+1]
[ Rusi @ 03.05.2006. 15:47 ] @
Hvala vam. Neka bude ovako kako je sad...Bolje da nista ne diram. Sve mi radi kako treba. Mada kao sto sam rekao vise da znam kad je sta pod manje ili vise obavezno da se menja.
pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.